Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Rezignace Piráta Koláříka na vnitru: Manželka mu přišla na milenku, tvrdí svědci

Autor: David Polák - 
22. července 2023
05:00

Kauza potyčky Lukáše Koláříka (39, Piráti), která ho stála křeslo náměstka ministra vnitra, nabírá na obrátkách. Jak už Blesk informoval, během incidentu, při kterém bránil svou manželku Janu (36), hrála roli jiná žena. Podle dostupných informací mohla být druhou ženou pracovnice ministerstva, se kterou měl Kolářík udržovat poměr.

Sedm osob nezávisle na sobě našemu deníku Blesk potvrdilo, že v incidentu, který se měl odehrát před více než dvěma týdny, figuroval exnáměstek spolu se svou ženou a pracovnicí ministerstva vnitra s iniciálami A. D. „Pan Kolářík měl poměr se svou asistentkou a přišla mu na to manželka. Asistentka se na ni vrhla a Kolářík trochu počechral asistentku,“ prozradil zdroj ze Sněmovny, který si nepřál být jmenován. To se shoduje i s dřívějším vyjádřením, které Blesk získal pod slibem anonymity přímo od jednoho z pracovníků úřadu: „Měl proplesknout svoji milenku.“

Starala se o diář

Jak přesně se incident, při kterém Koláříková na nevěru svého muže přišla, odehrál a jak došlo k potyčce mezi trojicí zmíněných, není jasné. Co se ale ví – o poměru náměstka s jeho asistentkou se na vnitru mezi zaměstnanci šuškalo dlouho. Podle zjištění Blesku má dotyčná asistentka pracovat na ministerstvu už od dob Milana Chovance (53, ČSSD). Ten úřad vedl v letech 2014 až 2017. „Na ministerstvu působí dlouho. Kolářík ji jako asistentku dostal přidělenou a starala se mu o chod kanceláře včetně diáře,“ nastínil zdroj.

Nekonfliktní typ?

Redakce se Koláříka dvakrát ptala na celý incident i na to, zda je informace o jeho mimomanželském vztahu pravdivá. „Jsem na dovolené. Svůj komentář jsem poskytl. Více to z osobních důvodů a z důvodů soukromí mých blízkých komentovat nebudu,“ napsal ve čtvrtek Blesku v SMS Pirát, který během kandidatury do Sněmovny v roce 2021 ve svém medailonku uvedl: „Vždy jsem byl nekonfliktní typ a neshody se snažím řešit s chladnou hlavou a dohodou. Gentlemanství se nesmí z politiky vytratit, stejně jako ze života.“

Skloubení práce a rodiny?

Kolařík, který byl poslancem 2017 až 2021, dostal před dvěma lety otázku, jak se dá skloubit život poslance s běžným rodinným životem. „Je to samozřejmě složité, jsem hodně času mimo domov… využívám každé možnosti, abych to rodině trochu vynahradil. Je to o to složitější, že i moje žena je hodně pracovně aktivní, takže se u dětí střídáme. Důležité je si to volno a ten čas s rodinou naplánovat a dát si to do kalendáře. Pak se vám nestane, že vám tam asistentka naplánuje jinou aktivitu,“ odpověděl Pirátským listům Kolářík.

stoura ( 23. července 2023 15:03 )

Udělejte si pořádek tam u Vás na východě a neserte se do našeho bordelu!

stoura ( 23. července 2023 15:01 )

Vypleskat a vyhnat z politiky by potřebovala celá pirátská strana v čele s tím strupatým a dredatým velitelem!!!

JaNat ( 23. července 2023 13:47 )

Ale ona má partnera i dítě.

JaNat ( 23. července 2023 13:46 )

Kdybys to viděla jako já, tak by nebyli. A o to jde, úhel pohledu.

naidka ( 23. července 2023 13:16 )

Ti chlapi jsou ale prasáci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa