Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Po potyčce skončil na vnitru Pirát Kolářík: „Došlo k napadení mojí ženy, při řešení jsem selhal“

Aktualizováno -
19. července 2023
22:46
Autor: ČTK, simao - 
19. července 2023
21:08

Na ministerstvu vnitra v polovině července skončil náměstek Lukáš Kolářík (Piráti). Odešel z osobních důvodů. Ve funkci ho nahradila Lenka Zátorská, která dříve pracovala na úřadu vlády. Informoval o tom Deník N.

Podle webu je za odchodem Koláříka potyčka, která se odehrála po jedné z akcí ministerstva vnitra a které se Kolářík účastnil. Bývalý náměstek souvislost potvrdil.

„Má rezignace částečně souvisí s incidentem, při kterém došlo k fyzickému napadení mojí ženy a při jehož řešení jsem osobně selhal. Incident neproběhl na oficiální akci ministerstva vnitra a nejsou podána žádná trestní oznámení. Více to vzhledem k ochraně soukromí mých blízkých nebudu komentovat,“ napsal serveru Kolářík.

„Pan náměstek Kolářík skončil z osobních důvodů. Předal mi svou rezignaci, já jsem to akceptoval a skončil k 15. červenci, pokud se nepletu,“ cituje Deník N ministra vnitra Víta Rakušana (STAN).

„Já ty osobní důvody jako ministr považuji za vážné a situaci jsem samozřejmě řešil,“  dodal. Zda odchod souvisí s potyčkou, nechtěl ministr komentovat.

„Lukáš Kolářík skončil z osobních důvodů. Oznámil to na pirátském fóru. Já tu rezignaci přijal a na víc je třeba se ptát Lukáše Koláříka,“ řekl předseda Pirátů Ivan Bartoš. Kolářík byl v minulém volebním období poslancem.

Kdo je Lukáš Kolářík

  • Člen Pirátů, je mu 39 let narodil se 5. března 1984
  • Od roku 2017 do roku 2021 poslanec za Jihočeský kraj
  • Někdejší zastupitel obce Katovice (2018 - 2022).
  • Vystudoval počítačové systémy na střední odborné škole v Blatné, poté krátce pracoval ve strojírenské firmě. Většinu kariéry se věnoval elektronice a výpočetní technice, pracoval jako obchodník a vedoucí servisu, pět let byl manažerem prodejny se spotřební elektronikou.
  • Před zvolením do Sněmovny se jako živnostník staral o telekomunikační síť místního poskytovatele internetu a věnoval se poradenství v oblasti IT.
  • Příznivcem Pirátů je od vzniku strany, vstoupil v roce 2013. V minulosti se neúspěšně ucházel o funkci krajského zastupitele. Ve Sněmovně se věnoval mimo jiné podmínkám exekucí.
  • Od prosince 2021 do července 2023 působil jako náměstek ministra vnitra
  • Je ženatý, s manželkou Janou má tři děti - Gabrielu, Natálii a Janu

Video  Bartoš v Blesku o České poště: Kde budou pobočky nejvíce chybět a jsou v ohrožení CzechPointy?  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

maxpax ( 21. července 2023 12:41 )

Čili dle tvého zdroje Kolařík podváděl Kolaříkovou s nějakou kolegyní z ministerstva. Kolářová je přistihla přímo na rezortní akci inflagranti. Tak se Kolaříková následně porvala s Krausovou.

Richard Špaček ( 21. července 2023 01:59 )

Článek bohužel nezmiňuje fakt, že Kolařík podváděl svojí ženu s jistou kolegyní z ministerstva vnitra a žena na to přišla. Přímo na té rezortní akci je přistihla inflagranti a proto se dámy popraly. Všechno se samozřejmě mělo zamést pod koberec, aby ministr Rakušan a jeho resort nebyl propírán na veřejnosti. Tuto informaci mám od zdroje, který byl přímo na místě, kde se potyčka seběhla.

krapotkin ( 20. července 2023 16:20 )

Číst jsem se učil před 50 lety, a tak to co nepotřebuji jsem zapomněl.

Eliška Janalíková ( 20. července 2023 09:16 )

Umíte číst? On nenapadl svoji manželku, on ji naopak bránil. Ale hned máte důvod k plivání. Sám máte asi nad hlavou svatozář

krapotkin ( 20. července 2023 08:59 )

Šetři se přece musí za každou cenu. Připomíná mi to povídku Šimka - Návštěva v ZOO, kde pan učitel nechtěl slevu za hromadné vstupné zadarmo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa