Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nečekaný konec Piráta Koláříka na vnitru: Bránil manželku před jinou ženou?

Autor: David Polák - 
21. července 2023
05:00

Z osobních důvodů a zcela nečekaně rezignoval na post náměstka ministra vnitra Lukáš Kolářík (39, Piráti). Důvodem prý byla jeho potyčka, když bránil svou ženu Janu (36) po jedné z rezortních akcí. Podle informací Blesku měla hrát v incidentu roli jiná žena.

Ministr vnitra Vít Rakušan (45, STAN) Deníku N potvrdil konec svého náměstka z osobních důvodů, a to k datu 15. července. „Předal mi svou rezignaci, já jsem to akceptoval,“ řekl šéf rezortu s tím, že jeho osobní důvody považuje za vážné, situaci i řešil.

Sám Kolářík pak ve svém středečním vyjádření nastínil, co za nečekaným odchodem stálo. „Má rezignace částečně souvisí s incidentem, při kterém došlo k fyzickému napadení mojí ženy a při jehož řešení jsem osobně selhal. Incident neproběhl na oficiální akci ministerstva a nejsou podána žádná trestní oznámení,“ uvedl Kolářík.

Facka…

Podle zjištění Blesku měla hrát v incidentu roli jiná žena. „Údajně ji měl proplesknout,“ řekl Blesku zdroj z ministerstva vnitra. Jeho slova následně redakci potvrdily i další tři zdroje ze Sněmovny.

Za jakých okolností k facce došlo, ale nikdo nechtěl říci. Blesk oslovil Koláříka i jeho manželku, aby o incidentu řekli více. Paní Koláříková na SMS do uzávěrky vydání neodpověděla. „Jsem na dovolené. Svůj komentář jsem poskytl. Více to z osobních důvodů a z důvodů soukromí mých blízkých komentovat nebudu,“ napsal Blesku bývalý pirátský náměstek. Na dodatečnou otázku o tom, jakou roli ona žena v jejich vztahu hrála, ale neodpověděl.

»Válka« s Michálkem

O rodině Koláříků není slyšet poprvé. Jana Koláříková, ještě jako vedoucí personálního odboru Pirátů, měla v roce 2019 spor se šéfem jejich poslaneckého klubu Jakubem Michálkem (34). Toho obvinila z arogantního jednání a psychické šikany podřízených. Sporu předcházelo to, že Michaela Krausová jako šéfka zastupitelů za Piráty v Praze svému partnerovi Michálkovi v e-mailu napsala, že Koláříková je „zas*aná p*ča“. Kauza se také řešila na pirátském fóru a Michálek čelil odvolání z postu místopředsedy strany. Straníci ho ale podrželi.

JaNat ( 21. července 2023 19:20 )

Jen at se perou.

jajas ( 21. července 2023 18:43 )

Mladí a neklidní!

mahdali ( 21. července 2023 15:09 )

Tak bránil manželku a propleskl dámu. Ale byla to skutečně dáma, nebo osoba která si nevidí do pusy? Ona totiž špína, která se neprávem slovy na někoho nahází, nejde už posbírat zpět. Není lepší ta slova jednou "výc***u" zastavit? Škoda, že jsou k takovým činům dohnáni i slušni lidé, jelikož bezvládí a bezmoci se nejde mirumilovností branit. A tak jinak slušný člověk raději odstoupi a v politice zůstávají jen ti zákeřní a prospechařští

Kristýna Fla ( 21. července 2023 14:59 )

Jen jestli si nevyřizovaly účty milenka s manželkou ;)

JaNat ( 21. července 2023 13:54 )

*způsob

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa