Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Konec Koláříka po kauze s milenkou: Měl zatloukat, překvapil expert

Autor: dak - 
1. srpna 2023
05:00

Kauza exnáměstka ministra vnitra Lukáše Koláříka (39) nabírá na obrátkách. Kvůli potyčce s asistentkou skončil u Pirátů ve všech funkcích. A musel se vystěhovat z ubytování, které mu rezort proplácel. Podle politického komentátora Martina Schmarze měl bývalý náměstek řešit problém jinak a po plzákovsku zatloukat.

Blesk o vyjádření požádal šéfa Pirátů Ivana Bartoše (43). Ten se však odkázal na stanovisko strany. „Podezření vnímáme jako neslučitelná s dalším působením ve straně. Předsednictvo vyzývá k ukončení veškerých zbývajících funkcí souvisejících se stranou,“ stojí v prohlášení. Kolářík skutečně rezignoval, i když dle svých slov k tomuto kroku dospěl sám.

Osobní selhání

„Mrzí mě, že jsem svým nevhodným chováním zejména vůči své manželce dopustil, že situace vygradovala do takového rozměru a beru to jako osobní selhání. Mé ženě i asistentce jsem se omluvil,“ uvedl pro Blesk Kolářík. Jako jeden z důvodů rezignace uvedl, že je vykreslen jako útočník a nechce poškozovat stranické kolegy. „Nevykonávám žádné veřejné funkce, nejsem politicky aktivní a rozhodně to ani v dohledné době neplánuji,“ doplnil.

Byt v hotelu

Bývalý náměstek měl zajištěné služební ubytování v rezortu Spiritka, který spadá pod rezort vnitra. V něm také došlo ke rvačce. „Jedná se o ubytování hotelového typu, kde měl Lukáš Kolářík k dispozici pokoj. Z něho se po ukončení pracovního poměru odstěhoval,“ napsal Blesku mluvčí rezortu Ondřej Krátoška. Kolářík skončil na vnitru s odkazem na osobní důvody. Vzápětí vyšlo najevo, že došlo k potyčce mezi ním, manželkou Janou (36) a asistentkou A.D., se kterou měl poměr. Exposlanec se bránil, že šlo o sebeobranu a asistentka měla jeho ženu ohrožovat nožem. Ta sice pro Seznam Zprávy potvrdila, že došlo k potyčce mezi ní a Koláříkovou, popřela ale ohrožování nožem. Prý jeho pomocí jen otevřela zámek od koupelny. A naopak tvrdí, že ji exnáměstek v opilosti několikrát uhodil a kopl.

Víte, že…

Hotel Spiritka není dějstvem politické kauzy poprvé? V areálu byl v roce 2012 vyslýchán exposlanec David Rath (57) kvůli jeho „krabici s vínem“.

Schmarz: Měl zatloukat

Politický komentátor webu Info.cz Martin Schmarz tvrdí, že Kolářík i Piráti měli zvolit jinou strategii – detaily o průšvihu vůbec nezvěřejňovat. Piráti podle něj „dojeli“ na jednu ze svých klíčových hodnot, kterou je transparentnost. „Chtějí být ve všem transparentní, tady bych jim ale poradil: Kluci a holky, pokud jde o mezilidské vztahy, manželství a milenky, transparentnost není namístě. Zde platí, co říkal docent Plzák: ‚Zatloukat, zatloukat, zatloukat!‘ I kvůli politice – proč máme být znervózňováni tak detailními popisy věcí, které vlastně ani nechceme slyšet?“ řekl Schmarz v CNN Prima News.

maxpax ( 1. srpna 2023 10:19 )

Byla tam prý už za Chovance. Odcházejí šéfové, asistentky se dědí. A dost vědí, proto se kolem ní našlapuje opatrně

maxpax ( 1. srpna 2023 10:17 )

U kauzy koks-Vaňková-Brno pirátka Monika Spilková říká, že si Vaňková může svůj volný čas trávit jak uváží. A že Piráti jsou poslední, kdo by ji za to popotahoval .
Kolařík s milenkou také trávili svůj volný čas specifickou zábavou. Tak proč je vlastně kolem toho takové haló ?
Vždyť si jenom v resortu, který mu MV platilo, zašuškal a nazájem se pak profackovali. Prostě adrenalin ve volném čase , nic víc

maxpax ( 1. srpna 2023 10:07 )

Tak jeden pokoj tam podle popisu situace určitě . Asi celý apartmán. Resort mu platil ubytování, pochybuji ale , že tam bydleli i jeho tři děti. Takže Spiritka je takový luxusní šmajchlkabinet MV, který tedy Kolářík už musel opustit

verka1 ( 1. srpna 2023 09:08 )

Co milenka, co její manžel, ustal situaci nebo rozvod?

Ludmila Micikova ( 1. srpna 2023 08:15 )

Pirátsti kadri musí být řádně lustrovani, jejich minulost, je jejich slabinou, která může být zneuzita proti zájmům občanů a CR.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa