Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pedofil Jiří v Podcastu: Zkoušel jsem léčbu u sexuologů. Prášky na mě měly špatný účinek

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim - 
2. dubna 2023
05:00

Jiří (42) na sobě už v 15 letech pozoroval, že ho nepřitahují stejně staré spolužačky či spolužáci. Tehdy se zamiloval do 7leté sousedky a uvědomil si, že je pedofil. Snažil se o této sexuální preferenci zjistit víc, ale dostupné informace nikde nenašel. V nultých letech proto vyzkoušel léčbu s prášky, ale mělo to na něj špatné účinky.

Host pořadu Už budu! souhlasil, že o svém životě promluví pod podmínkou, že zůstane v anonymitě, aby neohrozil sebe ani své blízké. Moderátorka Zorya Blue natočila krátký rozhovor s nestrannou odbornicí na parafilii Kateřinou Klapilovou, která popsala, co to pedofilie je. Krátký text s videem naleznete v odemčeném článku níže.

O své sexuální preferenci dětí se dozvěděl v 15 letech, když se zamiloval do 7leté dcery sousedů. Snažil se proto v polovině devadesátých let najít informace, co to pedofilie je, jak se s ní dá žít a vyrovnat, jenže žádné užitečné informace nenašel. „Většina odborné literatury, kde byl nějaký menší odstavec o tom, co to pedofilie je, tak náhle text přešel na zneužívání dětí, ale nikde nebyly informace, jak s tím žít, jak si s tím poradit, co dělat, kde můžu hledat pomoc. Nic takovýho neexistovalo,“ vzpomínal v podcastu Jiří.

Video Už budu! Celý rozhovor s pedofilem Jiřím - pdc, ub, Jedlička, Marek, Chebotareva
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Četl i legendární poradnu v časopisu Bravo, ale nikdy tam nebyl dotaz na lásku k dětem. Poslouchal i nejrůznější pořady, ale o pedofilii taktéž nic nezaznělo. Opakovalo se jen varování před pedofily a jejich zneužívání dětí. Pomohl mu až internetový blog, kde se jiný muž svěřoval se svými pocity. Pro Jiřího to bylo důležité, poněvadž si uvědomil, že není sám.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Jestliže chcete poradit v oblasti sexuálních tužeb vašich nebo vám osob blízkých, kontaktujte odborníky z projektu Parafilik.

Zjistil jsem, že nemusím za celý život dítěti ublížit. Do té doby jsem si totiž myslel, že jsem ten zločinec, kterého věčně vidím v televizi, jak ho někam vedou v poutech, protože zneužil dítě. Domníval jsem, že dřív nebo později prostě musím zneužít dítě, což není pravda. A až teprve tehdy jsem pochopil, že existují i jiní lidé, kteří trpí podobným problémem a mám i jiné možnosti,“ dodal Jiří.

Děkujeme, že nás sledujete, odebíráte a hodnotíte. Můžete nám napsat, co si o podcastu myslíte, nebo doporučit hosta na bleskpodcasty@cncenter.cz. Více informací o moderátorce Zorye Blue naleznete zde.

 

Ve svých 25 letech navštívil sexuologa a chtěl se léčit. Během první návštěvy si spolu hodinu povídali a odborník Jiřímu předepsal léky na snížení sexuálního pudu. Další návštěvy se ale již omezovaly na pětiminutové rozhovory, během nichž mu lékař vypsal recept a svého pacienta poslal zase z ordinace pryč. „Neprobíhala žádná terapie, nic. Bylo to vlastně už v době, kdy jsem s tím tolik pomoc nepotřeboval, protože jsem s tím byl sám smířený. Ani jsem nikdy neměl nutkání děti zneužívat, dokázal jsem se držet na uzdě,“ uvedl host podcastu. Hormonální léčba, kterou Jiří delší dobu podstupoval, měla vedlejší účinky a sexuální touhy potlačovat, ale prášky jeho libido naopak ještě více nabudily.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.