Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Podcast: Prdění z vagíny? Co si nechávají ženy „dole" spravit, prozradila plastická gynekoložka

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim, aip - 
3. března 2023
17:00

Do ordinace plastické gynekoložky Zoji Čurilové Roháčové přicházejí desítky žen s nejrůznějšími problémy a přáními. Od lékařky žádají, aby jim pomohla s příliš dlouhými stydkými pysky, bolestivými jizvami po porodu nebo s širokým poševním vchodem. Co všechno lze v plastické gynekologii opravit, prozradila v podcastu Už budu!

Nový podobor gynekologie byl v Evropě schválený teprve v roce 2017, ačkoliv se řada zákroků, které plastická chirurgie zahrnuje, dělaly již dříve. „Plastická neboli estetická gynekologie řeší nejenom estetickou, ale i funkční stránku intimních partií a jejich okolí,“ uvedla Zoja Čurilová Roháčová. Lékařka od roku 2007 asistovala na soukromé klinice, kde se potřebné zákroky naučila. Nyní pracuje pro Institut klinické a estetické medicíny Asklepion.

Video Už budu! Celý rozhovor s plastickou gynekoložkou Zojou Čurilovou Roháčovou - pdc, ub, Jedlička, Marek, Chebotareva
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

„Mezi nejčastěji žádané zákroky v estetické gynekologii patří labioplastika čili zmenšení malých stydkých pysků. Pak je poptávka i po zmenšení velkých stydkých pysků. Dost často přicházejí ženy s požadavkem zúžení poševního vchodu a zpevnění poševních stěn. Tomu se říká vaginoplastika. Pak častokrát ženy po porodech trápí bolestivá jizva po nástřihu, po tzv. epiziotomii,“ vysvětluje gynekoložka.

Samotná jizva po porodu není podle Čurilové Roháčové příliš vidět a ženám způsobuje bolesti uvnitř pochvy. V těchto případech aplikují do oblasti kolem jizvy kyselinu hyaluronovou, díky níž jizva změkne a bolest odezní. Další možností je ještě tzv. zbrusení jizvy pomocí laseru, po jehož zásahu dojde k podpoře tvorby „kolagenového vaziva pod tou jizvou i kolem ní a zvýší se její prokrvení, takže také dochází k povolení jizvy a změkčení. Musí se to ale provádět ve více sezeních,“ dodala Zoja Čurilová Roháčová.

Děkujeme, že nás sledujete, odebíráte a hodnotíte. Můžete nám napsat, co si o podcastu myslíte, nebo doporučit hosta na bleskpodcasty@cncenter.cz. Více informací o moderátorce Zorye Blue naleznete zde.

V labioplastice pomáhají i ženám, které se trápí i s tím, co jejich vagína dělá a jak vypadá. „Mladé holky i dámy nosí obeplé kalhoty, a když mají malé stydké pysky výrazně zvětšené a jeden přes druhý se překrývá, tak je tam tkáň tlačící na švy uprostřed legín nebo džín. Je to pro ně tedy nepohodlné při sezení a mnohokrát jim to vadí i při jízdě na kole, při jízdě na koni, ale i při sportu,“ uvádí, jak se ženy musí potýkat s nepříjemně velkými pysky, které si musí někdy i rolovat. A opravit si přicházejí i „prdění z vagíny“.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.