Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podcast: V Itálii na mě hvízdají, říká nebinární Jakub. S partnerem si tolerují i experimenty jinde

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim - 
29. ledna 2023
05:00

Během roku 2020 umělec a model Ja.cobra, vlastním jménem Jakub, objevil, že je nebinární. To znamená, že někdy se cítí víc jako žena a jindy zase víc jako muž. V Česku se mu částečně i proto těžko hledali partneři, ale v zahraničí po něm muži pálí. Více prozradil v podcastu Už budu!

Nejlepší způsob, jak si představit nebinaritu, je podle Jakuba stejný „kříž“ jako se používá u politického spektra. V tomto rozřazení je nalevo levice, napravo pravice, nahoře liberalismus a dole konzervatismus a člověk bodem určí, kde se ve spektru nachází. Pro nebinaritu by nalevo byla feminita, napravo maskulinita, nahoře, jak moc to prezentuje na veřejnosti a dole, jak moc to člověk skrývá.

Video Už budu! Celý rozhovor s nebinárním umělcem a modelem Ja.cobrou - pdc, ub, Jedlička, Marek, Chebotareva
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Ja.cobra mívá období, kdy se cítí víc jako žena a v jiných etapách života se považuje více za muže. Najít si partnera v gay komunitě nebylo podle umělce nijak snadné, protože „jsem nikdy nebyl dostatečně maskulinní, takže tím se mi zúžila ta škála. A pak jsem si říkal, ža až udělám druhý coming out, budu nebinární a půjdu ještě víc do mé feminity, tak už mě vůbec nikdo nebude chtít. Měl jsem tento náhled, protože v gay komunitě je maskulinita adorovaná a prezentovaná jako ten top ideál krásy,“ popisuje Ja.cobra, jak pro něj bylo těžké se přenastavit, že by si někoho mohl najít.

Děkujeme, že nás sledujete, odebíráte a hodnotíte. Můžete nám napsat, co si o podcastu myslíte, nebo doporučit hosta na bleskpodcasty@cncenter.cz či přímo Zorye Blue na její instagramový profil.

Po několika neúspěšných rande, kdy si vyslechl, že je moc feminní, si dokonce myslel, že už zůstane sám. Jenže pak si začal psát s heterosexuálním Izraelcem dočasně žijícím v Praze, se kterým si padli do oka. Díky této zkušenosti začal nabývat sebevědomí a jakmile se Ja.cobra přestěhoval do Itálie, musel nadržené muže dokonce odmítat!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině