Není to ani rok, co stavbaři položili základy rozlehlé roubenky a nyní už se projekt pomalu blíží do finále. „Prožívám to jako blázen, vždyť se mi pomalu, ale jistě plní životní sen,“ nechala se slyšet herečka na sociální síti.

Na skok u moře

Zatímco byla na dovolené v Chorvatsku s manželem Tomášem Matonohou (52), svou maminkou, dětmi i vnučkou, dělníci pilně pracovali. Domek v přírodě Jizerských hor je tak již zvenku výstavní. „Tak taková nádhera mě čekala po návratu od moře!“ pochlubila se Benešová. Asi nejvíc se teď Lucie těší na zařizování interiéru, což je jejím velkým koníčkem.

Hotovo na »50«

Přestože je větší část domu dokončená, stále ještě zdaleka není hotovo. Část stavby je totiž zděná a část roubená, dům tedy musí nějakou dobu vysychat. „Když to všechno půjde dobře, za rok bych tam mohla oslavit padesátiny,“ plánuje si herečka po očku s tím, že staví částečně svépomocí a částečně za přispění lokálních řemeslníků. Z některých z nich se už prý stali rodinní přátelé.

Hlavně velká okna!

Právě ta jsou pro Benešovou jedna z nejdůležitějších věcí jak na vlastním domě, tak na dokončované roubence. „Jak se říká, okna jsou oči domu. Myslím, že naše roubenka bude krásně vidět až do dáli,“ libuje si herečka, která kvůli většímu dostatku světla dokonce nechala prosvětlit i svůj dům na okraji Prahy. „Nejvíc v domě potřebuji velké prosklené plochy, aby v něm přes den bylo dost slunce,“ vysvětlila již dříve Blesku.

Z města do lesa

Většinu života žila Lucie s rodinou v bytě historického domu v centru Prahy. Když před šesti lety náhodou narazila na inzerát řadového domku na okraji Prahy, hned měla jasno. „Všechno jsem zařídila sama, a dokonce jsem ještě ten den poslala zálohu. Kdybychom dům zařizovali společně s manželem, děláme to ještě dnes,“ svěřila tehdy Blesku Benešová. Stejné je to i v případě roubenky.

Druhá chalupa

Malebná roubenka bude již druhou chalupou, kterou spolu herečka a její manžel vlastní. „Na té první to zase miluje manžel a rád tam tráví čas. Je to z Prahy kousek, tak je to v podstatě spíš druhý domov a trávíme tam čas hlavně v létě. Tahle chata je na horách a bude skvělá zase v zimě,“ prozradila Benešová. Půvabné stavení v Brdech mají vyladěno v modro-bílém stylu, takže připomíná řecký ostrov Santorini.

Video
Video se připravuje ...

Lucie Benešová si staví sen! Ale bez manžela Matonohy Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
32 fotografií