Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Chorvatsko zasáhly silné bouřky: Rozsáhlé škody na Istrii a zdemolované kempy v Novigradu

Autor: ČTK, BLK - 
22. července 2023
12:15

Silné bouřky v pátek a v noci na dnešek postihly severní část Chorvatska a Srbska. Velké škody způsobily mimo jiné na chorvatském poloostrově Istrii, který je oblíbenou prázdninovou destinací i českých turistů. Informoval o tom chorvatský web Večernji list. Na severu Srbska následkem bouří zahynuli dva lidé, informovala srbská stanice RTS.

V chorvatském přímořském letovisku Novigrad silný vítr lámal a vyvracel stromy. Postižený byl mimo jiné jeden z místních kempů, kde stromy popadaly na některé obytné vozy, auta a stany. Zranění podle chorvatských médií nikdo neutrpěl. Škody vznikly kvůli bouři i na některých domech v Novigradu a okolí.

V severosrbském městě Novi Sad přišel o život 12letý chlapec, který byl venku, když bouře udeřila. Našli jej v bezvědomí, záchranářům se ho už nepodařilo oživit. Přesná příčina smrti ale není známa, uvedla stanice RTS. V obci Kovačica severně od Bělehradu zahynula starší žena při požáru domu, který zažehl úder blesku.

Oblast západního Balkánu zasáhly silné bouřky z tepla už ve středu. V Chorvatsku, Slovinsku a Bosně a Hercegovině si vyžádaly nejméně šest obětí a způsobily rozsáhlé škody. Úřady tehdy varovaly, že v příštích dnech se mohou vyskytovat bouře znovu.

Blesk kalkulačka - chystáte se na dovolenou?

 

Video  Turecko versus Chorvatsko: Expert řekl, co vyjde levněji. Dovolenkový ráj Čechů zdražil  - Andrea Ulagová
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi