Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hrozba terorismu v Chorvatsku?! Policie řešila falešná hlášení o nastražených bombách

Autor: fik - 
17. července 2023
18:02

V sobotu 14. července většina redakcí chorvatských médií obdržela e-mail, který obsahoval seznam míst, kde se údajně nacházely bomby. Obdobná situace se udála v pondělí ráno v chorvatském Splitu. Policie lokality vyšetřila a naštěstí přišla k závěru, že hlášení bylo falešné. 

Chorvatské redakce v sobotu obdržely e-mail s oznámením, že na několika místech v Záhřebu a jeho okolí byly umístěny bomby. „Nastavujeme časové bomby s časovačem, které jsou nastavené, aby explodovaly v pátek odpoledne,“ stálo ve zprávě. 

Chaoticky napsaný e-mail také obsahoval lokality, kde byly bomby údajně umístěny. Šlo o tramvajovou zastávku v záhřebské čtvrti Dubrava, zemědělskou školu, redakci deníku Jutarnji list a policejní stanici. 

„V časných ranních hodinách obdrželo záhřebské policejní oddělení a několik médií zprávu o bombách na několika místech. Ihned po obdržení zprávy policisté zahájili kontroly a zatím bylo zjištěno, že zprávy jsou nepravdivé a pro občany nikdy žádné nebezpečí nehrozilo,“ sdělila záhřebská policie pro deník Večernji list.

Podobná situace se udála i v pondělí ráno v oblíbené turistické destinaci ve Splitu. Adresy několika redakcí a ministerstva vnitra přijaly zprávu o několika destinacích, na kterých byly údajně nastraženy bomby. 

Odesílatelé zprávy tvrdili, že jsou třetí generací teroristické organizace Rudá brigáda, a připojili seznam míst, kde se bomby nachází. Dvě měly být umístěné v kostele sv. Františka, jedna u pomníku 9. praporu, šest na několika místech v obchodním centru City Center One a jedna na městském úřadě ve Splitu. 

Policisté při kontrolách zmíněných míst zjistili, že všechna hlášení jsou nepravdivá. Vyšetřovatelé nyní po pachatelích pátrají.

Turistka dostala tučnou pokutu v Chorvatsku za popíjení alkoholu na veřejnosti. Turistka dostala tučnou pokutu v Chorvatsku za popíjení alkoholu na veřejnosti. | reprofoto TikTok/boatpartysplit

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání