Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nad smrtí české holčičky (†4) v Chorvatsku ronili slzy i záchranáři: Trýznivá slova otce!

Autor: fik - 
15. července 2023
05:00

Ve středu 12. července se v chorvatském městečku Medulin udála strašlivá tragédie. Čtyřletou holčičku, která přijela se svou rodinou z Česka na dovolenou, se záchranáři snažili hodinu oživit, avšak marně. Otec se se smrtí dcerky nedokázal smířit, plakali i ošetřující zdravotníci. V pátek proběhla pitva za účelem zjištění příčiny úmrtí. 

Ve středu v brzkých ranních hodinách policie přijala hlášení Zdravotnické záchranné služby o dítěti v Medulinu, které potřebuje lékařskou pomoc. Záchranáři na místo přijeli jen o pár minut později, mezitím se otec snažil děvčátko resuscitovat.

Po příjezdu záchranné služby bylo dítě bohužel hypoxické a bez známek života. Zdravotníci se dívenku hodinu snažili oživit za pomocí všech dostupných technik a léků, avšak marně. Tatjana Čemerkićová ze Školícího institutu pro urgentní medicínu deníku 24sata vypověděla: „Náš tým vynaložil 500 % snahy, aby dívence pomohl, ale pro její záchranu bohužel neexistoval žádný způsob.“

Tragickou událost oplakala rodina dívky, zasahující lékařský tým i technici. „Jsou to otřesné chvíle, vůči nimž nikdo nemůže zůstat imunní,“ dodala Tatjana. Otec se ale se smrtí svého dítěte nedokázal smířit a holčičku se dál snažil oživit. Zdravotníkům později se zlomeným srdcem sdělil, že jeho dcerka moře viděla poprvé v životě právě v Medulinu. 

Otřesená rodina tvrdí, že si holčička den předtím stěžovala na silné bolesti břicha, a tak navštívili pohotovost, kde děvče ošetřili a po zlepšení stavu nakonec propustili.

Tělo zesnulého dítěte bylo převezeno na patologické oddělení nemocnice v Pule, kde bylo na pátek naplánováno provedení pitvy za účelem zjištění příčiny smrti. Policisté zatím zjišťují všechny okolnosti případu. Příčina smrti zůstává nadále nejasná, ale je jisté, že nedošlo k žádnému trestnému činu. 

„Vzhledem k tomu, že vyšetřování stále probíhá, nebudu se k podrobnostem samotné události vyjadřovat. Mohu pouze uvést, že dívka byla předtím vyšetřena v nemocnici, byla provedena určitá laboratorní vyšetření a po zlepšení stavu byla propuštěna domů,“ uvedl Vili Beroš, chorvatský ministr zdravotnictví.

Video  Nákladní auto ve Splitu projíždělo na pláži přímo mezi opalujícími se turisty!  - Twitter
Video se připravuje ...

 

turista.z. ( 16. července 2023 13:57 )

Rodiće jsou na maśli, to je jasny... Nejhorśi budou vyćitky svëdomi, ze neco podcenili, ze można meli dëlat ve śpitalu kravál,, atd. atd. . Ale oni nejsou doktorama, duverovali tëm, o kterych mysleli, ze vi co delaji.
A nëkdo udelal chybu, a nejde to vratit zpet.. To musi byt pro rodiće absolutne katastrofalni bolest... Drzim palce, aby se nezblaznili....

turista.z. ( 16. července 2023 13:51 )

Piśu to dole porad., tëzce to podcenili

luxardo ( 16. července 2023 13:17 )

Jak ji mohli z nemocnice propustit? Určitě nemohly být známé výsledky laboratorních vyšetření. Možná, že žádné odběry ani neudělali. Údajně hočičce bylo lépe !
Asi když jí řekli, že musí zůstat v nemocnici SAMA tak raději řekla, že už ji nic nebolí. Rodina by si měla najít advokáta a jestli na něj nemají poeníze tak by mohli
požádar některou neziskovku. Ty mají peněz dost.

MarekBadatel ( 16. července 2023 00:53 )

Malý andílek. Ať její dušička odpočívá v pokoji.

turista.z. ( 15. července 2023 19:35 )

Zneużivani tam je takove, ze rodina z detma v klidu zaleti letadlem nekde ve stredozemnim mori na Rhodos, Malorku, Kretu, atd,, a vyjde to nastejno, ne li méne...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání