Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie na rodinné dovolené: V Chorvatsku měla zemřít holčička (†4) z Česka!

Aktualizováno -
13. července 2023
11:11
Autor: rc - 
13. července 2023
07:57

Na dovolené v Chorvatsku údajně zemřela teprve čtyřletá holčička z Česka! Dívenka, která se svými rodiči bydlela ve městě Medulin, si měla stěžovat na silné bolesti břicha. Na místo vyrazili záchranáři, ovšem dívku se už nepodařilo zachránit.

Tragédie se měla odehrát ve středu 12. července v brzkých ranních hodinách. „Policie přijala oznámení, že dívka z České republiky potřebuje lékařské ošetření. Do Medulinu přijela s rodinou na letní dovolenou,“ uvedla policejní mluvčí Suzana Sokač  pro deník 24sata. Holčička si prý stěžovala na silné bolesti břicha. Na místo vyrazili záchranáři.

Podle výše zmíněného deníku se do příjezdu záchranářů dívku snažil oživit její otec a záchranáři následně pokračovali v resuscitaci. Holčičku oživovali hodinu, ale marně. „I přes snahu záchranářů dítě zemřelo a bylo převezeno na pitvu do pulské nemocnice. Policisté zjišťují okolnosti události,“ dodali policisté. Podle informací deníku Index rodiče večer před tragédií vzali svou dceru na pohotovost, kde ji vyšetřili a nakonec propustili.

Serveru index.hr se k případu vyjádřil i chorvatský ministr zdravotnictví. „Vím o výše uvedené situaci, jsem v kontaktu s ředitelem VFN v Pule kolegou Hrstićem. Vzhledem k tomu, že vyšetřování probíhá, nebudu se k podrobnostem samotné události vyjadřovat. Mohu pouze uvést, že dívka byla předtím vyšetřena v nemocnici, byla provedena určitá laboratorní vyšetření a po zlepšení stavu byla propuštěna domů,“ uvedl Vili Beroš. Pitva je naplánována na pátek. Policie předběžně vyloučila násilnou smrt.

Blesk se s žádostí o potvrzení incidentu obrátil na Ministerstvo zahraničí ČR. „Konzulární případy, které se týkají nezletilých, nekomentujeme,“ uvedla mluvčí Mariana Wernerová.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

bafy81 ( 14. července 2023 08:02 )

A ci*gáni snad nemakaji na černo? A Češi? A Češi snad nevraždí? A ci*áni nevraždí? Proč tam není diskuze? Aby se tam každý neměl potřebu vyzvracet jako vy například.

Lomikel ( 14. července 2023 05:42 )

A nebyla to náhodou vražda elektrickým proudem na způsob Kramného ?
Chtělo by to posudek soudního znalce...

turista.z. ( 13. července 2023 22:47 )

Nejhorśi je, że ani dneśni medicina nedokazala rozpoznat bliżici se rychle, tragedii. Bud ten doktor nedaval ve śkole pozor, anebo jsme stale s vedomostma priliś kratci...

Wells ( 13. července 2023 19:39 )

Také jsem měla jako malé dítě zauzlená střeva a hrozné bolesti. Obvodní doktorka mi předepsala projímadlo. Když moje maminka trvala na tom aby mě poslala sanitkou do nemocnice, tak to odmítla. Jeli jsme tedy tramvají a když jsme tam dorazili hned jsem šla na operační stůl. Zachránilo mi to tehdy život. Tím projímadlem by mě tehdy doktorka zabila. Roztrhlo by mi to střeva.

verka1 ( 13. července 2023 17:58 )

Makaji načerno, kdo za to může? Cizinecká policie dělá kontrolu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání