Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Brutální znásilnění a umučení Anastazje (†27) v Řecku: Vrah jí po martyriu uřízl dva prsty!

Autor: fik - 
26. července 2023
12:00

Polka Anastazje Rubinská (†27), která na řeckém ostrově Kos pracovala v hotelové kuchyni, zmizela 12. června. Kriminalisté její tělo našli o pár dní později zabalené v prostěradle. Podle všeho ji vrah znásilnil a uškrtil. Jako hlavní podezřelý byl zatčen dvaatřicetiletý Salahuddin S. z Bangladéše. Po analýze jeho telefonu policie objevila zprávy, ve kterých se k vraždě přiznal!

Anastazje byla naposledy spatřena živá v pondělí večer 12. června v supermarketu, kde se seznámila s dvaatřicetiletým mužem původem z Bangladéše. Partner dívky Michal kriminalistům vypověděl, že mu Anastazje ten večer volala a během telefonátu mu sdělila, že je moc opilá a někdo ji veze domů na motorce. Tam se však už nedostala. 

Anastazje později toho večera Michalovi psala znepokojující zprávy. Tvrdila, že se s mužem cítí nepříjemně, hrozí jí nebezpečí a přítele prosila, aby ji přišel vyzvednout. Když však Michal přišel na místo setkání, přítelkyni nenašel.

Nález znetvořeného těla

Tělo Anastazje našli až o několik dní později vyšetřovatelé. Bylo zabalené v prostěradle a pohozené ve vysoké trávě asi kilometr od domu Salahuddino, kterého policie v minulosti již několikrát zadržela. 

Když se vrah podle všeho ujistil, že dívka nedýchá, uřízl jí dva prsty, aby ztížil identifikaci. Pitva následně prokázala, že Anastazja byla znásilněná a poté uškrcená. Její mučení trvalo celých 45 minut, uvedl řecký deník Dimokratia

Salahuddi vypověděl, že měl s dívkou pohlavní styk, ale neznásilnil ji. Byl však poškrábaný. V rámci vyšetřování policie analyzovala telefony Anastazje, Michala i Salahuddiho. 

Šokující nálezy 

Bangladéšan se ze svého mobilu data snažil vymazat. Policii se ale navzdory tomu všechna podařilo získat.

Udělal jsem něco hrozného a musím opustit Řecko.“ Tak zněla jedna ze zpráv, které podezřelý poslal svým přátelům. Historie vyhledávání ukázala, že muž hledal způsob, jak utéct do Itálie a mimo jiné i jak smazat stopu GPS.

Následující den, 13. června bezpečnostní kamery zachytily Salahuddiho, jak jde do směnárny a vybírá si peníze. Poté se prý zaměstnance ptal, kde si může pořídit letenku, načež zamířil do cestovní kanceláře, ze které odcházel s letenkou do Milána. 

Vyšetřovatelům sdělil, že chtěl letět do Itálie kvůli pracovní nabídce, kterou dostal. O svém rozhodnutí však nikomu neřekl, ani svému spolubydlícímu. 

Při analýze mobilního telefonu dívky policie také přišla ke skutečnosti, že ze zařízení byly smazány fotografie, záznamy hovorů a stopa GPS. 

Vyjádření maminky

Matka zavražděné dívky prohlásila, že pro muže, který ji připravil o život, nebude žádný trest dostatečný. Také je prý přesvědčena, že Salahuddi měl spolupachatele a kritizovala řecké policejní orgány za to, že marnily čas, přestože byly o zmizení dívky informovány již od samého začátku. 

Salahuddi se u soudu ke svým činům dosud nepřiznal. Odsouzený je však za únos, znásilnění a vraždu. 

Inka ( 28. července 2023 07:38 )

... několikrát jsem v cizině na recepci viděla, že mladé dívky přilétají sólo, během pobytu se v hotelu nezdržovaly. Zvětšené rty, nalepené řasy...to bylo jejich poznávací znamení. Také nebylo tajemství, že na otočku dívku přivezli dva, tři muži...počkali a děvče opět s nimi odjelo. Není potřeba se zamýšlet, za jakým účelem do země přijely, ale dovolená to určitě nebyla.
Mladá, krásná Polka přišla o život. Velká tragédie, které šlo zabránit. Nechápu ! V obchodě se seznámím s mužem, navíc z třetího světa, dobrovolně s ním odjedu, opiju se jako prase a poté volám SOS ?!
Nikdo z nás nemá a neměl svatozář, ale přece všechno má své hranice, existuje vnitřní varování a i když myšlenka, že si ulovím cizince je lákavá neznamená, že svět mi je nakloněn, jsem krásná a všichni na kolena ! Mimochodem, měla přítele... navíc, i v Bangladéši je široce rozšířené sexuálně motivované násilí na ženách...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání