Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Anton (48) utopil kamaráda ve Štrbském plese: Jurajovi (†40) držel hlavu pod hladinou, dokud nezemřel!

Autor: pma, inf - 
22. července 2023
11:11

Jen těžko uvěřitelný případ se tento týden odehrál u jezera Štrbské pleso. Podle informací slovenské policie se tam ve středu pohádal 48letý Anton M. se svým o osm let mladším přítelem Jurajem B. Starší ze Slováků shodil svého kamaráda do vody a držel mu hlavu pod vodou tak dlouho, dokud nezemřel. Muži za vraždu hrozí trest v rozmezí patnácti až dvaceti let.

„Podle dosud provedeného vyšetřování měl obviněný ve středu v podvečerních hodinách zavraždit ve Štrbském Plese 40letého muže,“ uvedli v pátek na sociálních sítích slovenští vyšetřovatelé z Prešova.

Osmačtyřicetiletý Anton M., který dle informací deníku Plus JEDEN DEŇ pochází z Nitry, se podle policie ve středu dopustil zvlášť závažného trestného činu vraždy.

„Tragédii předcházela hádka, která skončila tím, že obviněný hodil zesnulého do Štrbského plesa a poté strčil hlavu pod vodu a podržel pod hladinu, dokud zesnulý nevykazoval známky života,“ sdělila k případu policie.

Podle slovenských médií je zesnulým mužem čtyřicetiletý Juraj B., který pocházel z části Janíkovce v Nitře. Oba Slováci se podle televize Markíza měli dohadovat o cigarety a onen den spolu u vody měli popíjet.

Údajný vrah měl krátce po činu zavolat na policii se slovy, že se mu ztratil kamarád. Když na místo ale přijeli strážci zákona, našli u břehu nehybné tělo muže a kousek od něj Antona M., který jen krčil rameny.

Pachatele policie ve čtvrtek zadržela a umístila do vazby. V případě prokázání viny hrozí Antonovi M. odnětí svobody v délce 15 až 20 let.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání