Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nizozemec svou přítelkyni Simonu upálil kvůli žárlivosti: Případ se táhne už dlouhé roky!

Autor: VaB - 
21. července 2023
17:07

Téměř deset let se táhne vyšetřování a soudy v případu brutální vraždy Simony. Tu měl zabít lodní kapitán Gerrit Jan K. kvůli své žárlivosti. Nejprve ji brutálně zmlátil a poté zapálil! Chybou soudce se dostal na svobodu, ze země utekl, později byl však na základně evropského zatykače znovu dopaden. K soudu se často nedostavoval, naposledy kvůli infekční chorobě!

K brutální vraždě, která překvapila nejen Slováky ale i vyšetřující kriminalisty, došlo 26. listopadu roku 2014 v Bratislavě. Holanďan Gerrit Jan K., tou dobou lodní kapitán výletní lodi, měl svou přítelkyni Simonu (†25) napadnout kvůli žárlivosti. 

V bytě ji brutálně napadl, když chtěla Simona utéct, vtáhl ji zpět. Poté ji napadl tak brutálně až skončila v bezvědomí. Nizozemec se poté uchýlil k naprosto nepochopitelnému kroku – Simonino tělo zapálil přímo v bytě! „V čase, kdy byla zapálena, byla nepochybně na živu,“ konstatoval soudní lékař Norbert Moravanský.

Na případ, který se stal před téměř deseti lety, znovu upozornil server noviny.sk. Ačkoliv byl Kramer zadržen prakticky ihned po činu, k vraždě se dodnes nepřiznal. Jednou se dokonce dostal na svobodu v době, kdy seděl ve vazbě. Podle slovenských novin to byla chyba soudce.

Gerrit pak ze Slovenska utekl a dopadnout se ho podařilo až po letech, kdy byl znovu vydán zpět do země. V mezičase byl v nepřítomnosti odsouzen na 22 let vězení, proti čemuž se odvolal. 

Konec v nedohlednu

Případ proto stále není u konce, rodina zavražděné ženy neví, jestli pravděpodobný vrah skončí ve vězení, nebo nikoliv. Opět tomu nepomohl ani další soudce Roland Kemený, který byl „dlouhodobě na neschopence“ a vyšetřování se dlouhou dobu protahovalo. Soud se případem bude muset zabývat od samého začátku. 

Jan K. je aktuálně ve vazbě, kde čeká na svůj rozsudek. Ve středu mělo být další z mnoha soudních stání, ale ani sem nepřišel. „Soudu byla doručena lékařská správa lékařky Nemocnice pro obviněné a odsouzené Trenčín, která nedovolila účast obžalovaného na hlavním pojednávání z vážných zdravotních důvodů,“ sdělil novinám mluvčí bratislavských soudů Pavol Adamčiak.

Jan Kramer totiž trpí infekční nemocí, doktorka mu zakázala jakýkoliv kontakt s lidmi včetně obhájců. Další soud by měl proběhnout 23. srpna.

Video  Insta Crime Podcast: Středoškolák ubodal spolužačku z nešťastné lásky. 
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání