Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Lodní kapitán měl upálit přítelkyni Simonu (†25): Po letech ho konečně dopadli!

Autor: jel - 
14. května 2023
07:40

K brutální vraždě došlo ve středu 26. listopadu 2014. Pětadvacetiletou Simonu našli upálenou v bytě v Bratislavě. Podle policistů ji zavraždil její přítel a bývalý lodní kapitán, Nizozemec Gerrit Jan K. Ten byl sice zatčen, kvůli pochybení soudce se ale dostal na svobodu a uprchl. Na Slovensku byl odsouzen v nepřítomnosti k 22 letům vězení. Nyní byl znovu dopaden a proti rozsudku se odvolal.

Simona a Gerrit Jan K. si v roce 2014 pronajali byt v Bratislavě. „Na společné bydlení se velmi těšili, neboť dosud měli vztah jen na dálku,“ popsala v minulosti realitní makléřka, která jim byt pronajala.

Po pouhých třech týdnech však došlo k tragédii. Gerrit měl ze žárlivosti přítelkyni napadnout a bít ji pěstmi. Když se mu Simona snažila utéct, vtáhl ji do byt zpět a v útoku pokračoval. Mladou ženu měl nakonec dokonce zapálit. V té době nebohá oběť ještě žila. To potvrdil TV JOJ soudní lékař Norbert Moravanský. Přestože se jeden ze sousedů snažil ještě byt uhasit, nebohé dívce už pomoci nedokázal.

Policie přítele zavražděné dívky zadržela ihned po vraždě, když zmateně pobíhal kolem domu v roztrhané košili. Kvůli pochybení se ale podezřelý dostal z vazby a uprchl. Gerrit Jan K. byl na Slovensku odsouzen v nepřítomnosti ke 22 letům vězení a byl na něj vydán evropský zatykač.

Bývalého kapitána výletní lodi v minulých týdnech zatkla nizozemská policie v Amsterdamu a vydala ho na Slovensko. Gerrit se proti rozsudku odvolal a chce, aby celý proces proběhl znovu. Ve čtvrtek soud rozhodl, že bude vyšetřován ve vazbě.

Video  Insta Crime Podcast: Dceru slavného spisovatele uškrtil její manžel.  - pdc, icp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

janova ( 14. května 2023 10:29 )

Anebo: bít ji pěstmi. Chyb je tam víc. Při diktátu když děti zapomenou několikrát poslední písmenko u slova, spletou ženský a mužský rod a k tomu krásná hrubka - za 5.

Naděžda Růžičková ( 14. května 2023 09:15 )

Byl ji pěstmi!Opravíte si to,prosím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání