Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Opilý řidič Dušan při nehodě zabil mámu Martinu (†42): Spáchal sebevraždu!

Autor: rc - 
13. května 2023
12:47

Před více než dvěma lety zemřela při tragické nehodě maminka tří dětí Martina. Dvaačtyřicetiletá žena se vracela z nákupů v Novém Městě nad Váhom a čelně se srazila s autem, které náhle vjelo do protisměru. Vozidlo řídil opilý šofér Dušan (†45). Ten podle informací slovenských médií nyní spáchal sebevraždu. Podle  kamaráda měl výčitky svědomí.

Nehoda se stala v říjnu roku 2020 mezi Novým Městem nad Váhom a Čachticemi. Žena se tehdy vracela z nákupů. Jak již Blesk informoval, na cestě se čelně srazila s protijedoucím autem. Řídil ho pětačtyřicetiletý Dušan. Jen několik aut za ní přitom jely Martininy dcery Lenka a Mirka (tehdy 16 a 14).

Dcera ji držela za ruku

„Máma na poslední chvíli rozhodla, že pojedeme v autě s jejím kamarádem, a tak jsme jeli asi pět aut za ní. Najednou zastavila a pochopili jsme, že se stala nehoda,“ uvedla tehdy Lenka pro slovenský deník Nový Čas. Sestry rychle utíkaly k nehodě, kde už bylo několik lidí, kteří se snažili otevřít zablokované dveře. 

Martina na místě zemřela. Nehodu podle slovenského deníku Plus JEDEN DEŇ zapříčinil opilý Dušan. Řidič nadýchal 1,60 promile alkoholu. Půl roku strávil ve vazbě, než stanul před okresním soudem. Ten ho odsoudil ke čtyři roků vězení. Nicméně rozsudek byl nepravomocný a potvrdit jej měl ještě odvolací krajský soud. Na ten už ale nedojde.

Trápilo ho svědomí?

Pluska uvedla, že Dušan spáchal sebevraždu. „Všechno se začalo odvíjet od roku 2020, kdy se stala ta tragická nehoda. To byl ten spouštěč,“ uvedl kamarád Dušana Peter. „I policisté se mě ptali, jestli něco naznačil, ale  neřekl ani ň. Nikdy nemluvil o tom, že už ho to tu nebaví a to jsme byli jako bratři,“ dodal Peter s tím, že měl výčitky svědomí. „Říkal, kéž by se to tak dalo vzít zpět,“ uzavřel kamarád s tím, že Dušan nosil na místo nehody květiny.

 

Potýkáte se s problémy? Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc. Linka první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123 Linka bezpečí pro děti a mládež, nonstop a zdarma: 116 111

Video  O čem se mlčí: Sebevražda - Jak pomoci svým nejbližším?  - Videohub
Video se připravuje ...

Kristýna Fla ( 13. května 2023 19:16 )

Taky mě hned napadl. Ten nebude mít špatné svědomí

beda88 ( 13. května 2023 14:14 )

nuuuu, popravdě chlapské řešení. jakpak asi dopadne ten jejich Dědek co zabil ožralý na zastávce 5 mladých lidí.
Nu a jak u nás? je to pár let, kdy zabil ožrala mladou dívku ráno na autobusové zastávce a jeho advokátka sdělila, že "mohla včas uskočit." a je to již x let, kdy v Plzni na Klatovské najel do lidí na zastávce ožralý Adolf Pech a zabil 3 mladé lidi. a co udělal? odstěhoval se na jih Čech, změnil si jméno na Nováka a žije si v klidu dál.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání