Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Kadetku Míšu (20) postřelil instruktor na akademii: Vladimír měl problémy už v minulosti?

Autor: jel - 
3. května 2023
21:56

Slovenskem otřásla kauza na Akademii Policejního sboru v Bratislavě. Policejní instruktor Vladimír Š. (51) tam počátkem března postřelil studentku prvního ročníku Michaelu. Dívka skončila v nemocnici na traumatologickém oddělení. Nyní vyšlo najevo, že podobný incident se během vyučování na akademii už stal, a to dokonce stejnému vyučujícímu. Škola to ututlala?

K neštěstí došlo 1. března 2023 při výcviku, který studenti absolvovali ve volném čase. Instruktor, jenž na akademii patřil mezi nejzkušenější, měl prý mezi slepými náboji i jeden ostrý. Jak se tam dostal, je stále nejasné.

Střela zasáhla sportovkyni a studentku prvního ročníku Míšu (20). Mladá žena utrpěla poranění hrudníku, kvůli kterému došlo k přerušení míchy. Dívka tak zůstala od místa průstřelu dolů ochrnutá.

Nebylo to poprvé!

Otec zraněné dívky Igor řekl pro Plus JEDEN DEŇ, že instruktor po incidentu zazmatkoval a odběhl z místa neštěstí, údajně ho měly zachytit kamery. Život jeho dceři prý zachránila jiná studentka, jež jí tlačila na krvácející ránu a držela Míšu při vědomí.

Ředitelka akademie Lucia Kurilovská ve funkci skončila. Vladimíra Š. policie obvinila z ublížení na zdraví.

Podle deníku SME se instruktorovi obdobná situace už jednou prý stala. V říjnu roku 2021 mělo dojít k tomu, že se studenti učili zacházet se samopalem vzor 58, ke střelbě měli využívat náboje neobsahující střelný prach. Výcvik ale prý ani tak neprobíhal standardně.

V rozporu s předpisy prý totiž stříleli do prostoru, v němž byli jiní studenti. Pak se údajně ozval i ostrý výstřel. Student, z jehož hlavně náboj vyšel, jen šťastnou náhodou nikoho netrefil. Ani v tomto případě není zřejmé, jak se ostrý náboj mezi cvičné dostal.

„Událost z podzimu 2021 jsem nemohla řešit, protože hlavní aktér události Vladimír Š., stejně jako studenti, mlčel. Neinformovali o incidentu ani svého přímého nadřízeného, resp. mě jako rektorku,“ řekla Plusce k události Lucia Kurilovská. O incidentu se prý dozvěděla až dva dny po letošní tragické události.

Video  Policisté v Hloubětíně zastřelili zloděje, šel proti nim se sekyrou.  - David Malík
Video se připravuje ...

Yvetta Zlínská ( 4. května 2023 12:13 )

Slavný instruktor bez oprávnění na akademii? Tak se pak nedivte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání