Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Maria (†16) zemřela poté, co jí při nabíjení spadl do vany telefon! Její smrti přihlížela kamarádka

Autor: rc - 
4. května 2023
22:00

Tragicky zemřela teprve šestnáctiletá Maria Antonietta Cutillová. Školačka telefonovala se svou kamarádkou přes videohovor, když se koupala ve vaně. Mobil, který byl v nabíječce, jí spadl do vody. Dívku zabil elektrický proud. Její kamarádka přihlížela její smrti. „Nikdy na tu scénu nezapomenu,“ napsala na sociální síti.

Obrovská tragédie otřásla v úterý 2. května obcí Montefalcione v italské provincii Avellino. Šestnáctiletá Maria se koupala ve vaně v domě svých rodičů a při tom telefonovala se svou nejlepší kamarádkou Fabi. Podle informací italského deníku Il Messaggero spolu mluvily přes videohovor. Mobil se jí měl zrovna nabíjet a zničehonic jí vyklouzl z ruky přímo do vody. Kamarádka tak na vlastní oči viděla, jak dívka umírá, a zavolala pomoc. Její rodiče v tu dobu nebyli doma.

Dívka podle všeho zemřela po zásahu elektrickým proudem. Ruce měla popálené. Nicméně v případu byla nařízena pitva. „Nikdy, nikdy na tu scénu nezapomenu,“ napsala Fabi na sociální síť. „Tvůj hlas mi zní v hlavě, jak jsi křičela moje jméno, mám tu scénu před očima, mám před sebou tvé velké zelené oči,“ dodala.

Maria milovala vaření a podle informací fanpage.it se chtěla stát šékuchařkou. Starosta Angelo Antonio D’Agostino uvedl, že celé město je ze smrti mladé dívky zdrcené.

Video  Policisté zachránili život muži, který dostal ránu elektrickým proudem.  - PČR, David Malík
Video se připravuje ...

MarekBadatel ( 6. května 2023 00:17 )

Nabíječka nepatří mezi koupací potřeby

MarekBadatel ( 6. května 2023 00:15 )

1A nebo 2A stejnosměrných ve vodě? To je šlupka neskutečná. To už je v podstatě elektrolýza.

MarekBadatel ( 6. května 2023 00:13 )

Koupáníčko s mobilem? Filtr na vodu, pogumovat vanu, a nabíječku s bezpečným napětím a proudem. Případně neopren a ploutve V neoprenu a koupat se v destilce.

MarekBadatel ( 6. května 2023 00:11 )

Řešitelné to ale je. I když to vypadá jako pitomost, tak kdyby tam měla filtr který by odebral z vody minerály a z obyčejné vody z kohoutku v podstatě udělal vodu destilovanou (snížila by se její vodivost) a pokud by na dně vany měla nějakou jakoby gumovou podložku která bránila kontaktu těla s kovovým povrchem vany)
a pokud by nabíjela mobil s vodotěsným nabíjecím konektorem nabíječkou která by měla max. proud na bezpečné úrovni (cca 0,1 - 0,2A) tak by to nemuselo dopadnout tak zle.

MarekBadatel ( 6. května 2023 00:07 )

5V sice není moc ale nezabíjí napětí ale proud. A el. proud 1A navíc stejnosměrný to je hrozně moc i na suchu natož ve vodě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání