Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Útočník v Berlíně pobodal dvě školačky (7 a 8): Holčička je v ohrožení života

Aktualizováno -
3. května 2023
21:32
Autor: ČTK - 
3. května 2023
18:39

Útočník dnes napadl na dvoře školy v berlínské části Neukölln dvě dívky. Jedna z nich utrpěla zranění, která ji ohrožují na životě, a také druhá byla zraněna vážně. Vyplývá to z policejních informací, které přinesla agentura DPA. Pravděpodobný pachatel, podle policie 39letý muž, byl zadržen nedaleko místa činu. Podrobnosti k okolnostem činu policie nesdělila.

Napadeny byly školačky ve věku sedm a osm let. Podle informací deníku B.Z. byly pobodány. Policie dostala hlášení v 15:17. Pachatel podle listu na policii počkal. Děti byly převezeny do nemocnice, případ vyšetřuje oddělení vražd.

Napadení se odehrálo na dvoře základní školy, která je součástí evangelické školy v Neuköllnu. Školní budova byla evakuována, okolí uzavřela policie. Podle DPA odpoledne před školním areálem stálo několik sanitek, policejních vozů a policistů v helmách. Rodiče si děti odvedli z družiny.

Podle policejní mluvčí, na kterou se odvolává DPA, se teprve vyšetřuje, zda se útočník a dívky znali. Deník B.Z. uvedl, že mezi ním a oběťmi nebyl žádný vztah a že jsou indicie ukazující na duševní nemoc agresora.

Podle regionálního berlínského ministerstva školství útočník neměl komplice. „V tuto chvíli vycházíme z toho, že jde o jediného pachatele,“ řekla mluvčí berlínské ministryně školství. Podle ní vyšetřovatelé nepředpokládají, že by byl čin politicky nebo nábožensky motivovaný.

Nový berlínský starosta Kai Wegner večer na twitteru napsal, že jím tento „nepochopitelný čin“ otřásl. „Mé myšlenky jsou v těchto těžkých hodinách u obou zraněných dívek,“ uvedl křesťanskodemokratický (CDU) politik. Dodal, že je v těsném kontaktu s policií, která už pachatele podle něj vzala do vazby.

boroboro ( 4. května 2023 09:32 )

Neuköln je vyhlášená senzační čtvrť Berlína. Tak skvěle multi­kultur­ní..­..ra­dost pohledět a evidentně v ní i žít.

Zobrazit celou diskusi