Pachatel (či skupina pachatelů) podepsaný na asfaltu sousedící cyklostezky jako „ALF“, nařízl nosné trámy a posed srazil k zemi. „Místnímu mysliveckému sdružení vznikla škoda na majetku 16 tisíc korun,“ uvedl policista René Černohorský.

Právě z tohoto posedu Dixie zastřelil myslivec Jiří S. (74). „Z mého pohledu jsem střílel na lišku,“ řekl. Fenku trefil do hlavy tak, že se dlouho dusila krví majitelce v náručí.

„Nemohla jsem nic dělat,“ plakala Sabina Plačková (25), která příběh milované Dixie zveřejnila a vzápětí se obrátila i na policii.

Šlo o pomstu?

Hned poté se strhla mela, především na sociálních sítích. Mnozí lidé chtěli všechny myslivce „ukřižovat“, ti nejmilitantnější nejspíše stojí i za podřezaným posedem. Trestní oznámení na policii podal i sám Jiří S., protože ho lidé měli urážet a vyhrožovat mu. „Bojím se vyjít z baráku,“ řekl.

Část veřejnosti se myslivce zastává a brojí naopak proti Sabině Plačkové, že hon na muže způsobila. „To, co se teď děje, mě moc mrzí, ale mým jediným cílem bylo, aby konkrétní člověk už nemohl lovit, natož někdy ještě vzít do ruky zbraň,“ vzkázala.

Zatím jen přestupek!?

Incident již policie došetřila. Není vyloučeno, že postih čeká jak myslivce Jiřího S., tak majitelku Sabinu Plačkovou, která měla v době střelby Dixie ve večerních hodinách navolno a údajně ne pod kontrolou.

Video
Video se připravuje ...

Simona o vztahu se svou border kolii Dixie Michal Charbulák

„Spis je připraven k postoupení správnímu orgánu v Hlučíně,“ řekl policista René Černohorský. Spis je stále otevřený, neboť na státní zastupitelství mají přijít další podněty.

Ombudsman: Musela trpět

Trestní oznámení podal také zvířecí ombudsman, europoslanec Jiří Pospíšil. „Způsob, jakým byla Dixie bezcitně zabita a jak před smrtí musela trpět, považuji za alarmující, nebezpečný a hlavně neomluvitelný. Mohlo dojít ke spáchání i několika trestných činů, zejména trestného činu týrání zvířat,“ uvedl muž, který brojí i za změny v myslivecké legislativě.

Bez povolenky dočasně

Spoustu lidí rozzuřilo, že kmenové sdružení Myslivecký spolek Orel Darkovičky – Darkovice odebralo Jiřímu S. povolenku k lovu jen dočasně do vyřešení případu.

Okresní myslivecký spolek Opava přitom jeho zkrat odsoudil. Měl porušit pravidla bezpečnosti střelby (střílel u cyklostezky, přes stromy a bez jistoty, na co střílí) a také etiky, když nedal Dixie ránu z milosti. Za tvrdé potrestání myslivce lidé založili i petici.

Fotogalerie
13 fotografií