Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podcast: Matka porodila v autobuse a miminko zavraždila. Spolucestující si ničeho nevšimli

Autor: pdc, icp, jel - 
15. května 2023
05:00

Moderátorky Tereza a Petra z Insta Crime Podcastu vyrazily společně s pořadem Už budu! na společnou tour. V každém z měst představí hned několik děsivých případů, které jsou s ním spjaty. Na první zastávce v Ostravě se řešil hrůzný případ Kateřiny Vaštíkové. Ta porodila v autobuse, aniž by si toho kdokoli všiml, a miminko pak nechala umrznout.

Mrazivý případ se odehrál v březnu roku 2014. Kateřina Vaštíková osudný den vyrazila do práce v Třinci autobusem. Nasedla přímo za řidiče a během cesty začala rodit. Miminko porodila do volných džínových kalhot, které měla na sobě. Její spolucestující si údajně ničeho nevšimli.

Video  Insta Crime Podcast: Celý záznam z besedy v Ostravě  - pdc, icp, Jedlička
Video se připravuje ...

Po vystoupení z autobusu Vaštíková dítě z kalhot vzala, silou mu odtrhla pupeční šňůru a položila ho na kraj chodníku. Teplota byla ten den přitom na nule. Zrůdná matka tu nebohé děťátko nechala a jakoby nic odešla do práce.

Novorozeně zemřelo během 10, maximálně 20 minut. Ostraha areálu ho našla již bez známek života. Směnu u pásu zvládla Vaštíková bez problémů, později na záchodech porodila placentu. Do práce šla i následující den, teprve až za dva dny po porodu zůstala kvůli bolestem doma. 

Podcastová dámská tour Podcastová dámská tour | Blesk

Čtyři dny po krutém činu ji policie zatkla. Vyšetřováním se zjistilo, že Vaštíková si příznaků těhotenství záměrně nevšímala a nevyhledala lékařskou pomoc. Kriminalistům sdělila, že už má dvě děti, ale kvůli finanční situaci je dala do ústavu. Vražedkyně miminka byla nakonec odsouzena k 15 letům ve vězení.

Více o tomto případu se dozvíte v druhé části nejnovějšího dílu Insta Crime Podcastu, jenž vzniká jako spolupráce Blesk.cz a Insta Crime Blogu:

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání