Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Poslední rozloučení s miliardářem Hrubým (†69): Obří věnce, plejáda sportovců a truchlící smetánka

Autor: jmr, ula - 
20. prosince 2023
10:11

V úterý se Slovensko rozloučilo se spoluzakladatelem softwarové společnosti Eset Rudolfem Hrubým (†69). Vlastník hokejového klubu Slovan Bratislava, jehož majetek časopis Forbes odhadl na 770 milionů eur, zemřel na selhání srdce.

Na poslední rozloučení s Hrubým se sešlo přibližně 200 lidí ze všech oblastí společenského života, včetně hráčů HC Slovan Bratislava, jehož byl Hrubý většinovým vlastníkem. Ti na obřad dorazili autobusem, nechyběl Michal Sersen a  celý realizační tým.

Také přišel prezident slovenského hokejového svazu Miroslav Šatan, který přinesl velký věnec, generální manažer Richard Krajči či bývalý slovenský hokejista Marián Bezák. Dorazilo i vedení fotbalového Slovanu.

Jak uvedl server Šport24.sk, nejvíce zasáhla smrt Hrubého jeho dvě děti - syna Jána a dceru Elenu. Před několika lety totiž podlehla jejich matka Elena těžké nemoci.

Hrubý patřil mezi nejbohatší Slováky. Konkrétně se mezi nimi v letošním žebříčku magazínu Forbes umístil na sedmém místě s majetkem v hodnotě téměř 19 miliard korun (770 miliónů eur). Úspěšný podnikatel byl znám především jako jeden ze tří zakladatelů softwarové společnosti zaměřené na kybernetickou bezpečnost Eset, jejímž byl také dlouhodobým finančním ředitelem. Původním vzděláním byl právě teoretický kybernetik.

Hrubý také vlastnil závodní okruh Slovakia Ring a podílel se na projektu vodíkového mostu. V Čechách pak spustil pilotní projekt v Mostě a Litvínově.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi