Těšil se, že v úterý večer v pražské Lucerně zase uvidí dávné známé, ale sešlo z toho. Musí se léčit.

Není se co divit, chřipky a další onemocnění mají nakročeno k epidemii. „O to víc se už nyní těším příští rok na Poctu Haně Zagorové, která bude šestého února v O2 areně,“ vzkázal zpěvák fanouškům přes Blesk před úterním koncertem, na němž nuceně absentoval.

„To už budu jistě v pořádku,“ ujistil zastřeným hlasem. „Aspoň tímto způsobem přeju všem krásné svátky,“ dodal Rezek s tím, že bude na všechny vystupující a samozřejmě hlavně na Haničku písničku myslet z domova.

V druhé polovině 70. let spolu Zagorová a Rezek nazpívali několik duetů. „Myslím, že Hanka měla nejradši Duhovou vílu. Na koncertech vždycky říkala, že tuto píseň budeme zpívat celý život,“ vzpomínal už dříve Rezek. „Já osobně jsem měl rád písničku Ta pusa je tvá, protože jsem ji objevil,“ říkal Petr s tím, že trochu pýchy neškodí. „Rádi jsme ale zpívali i skladby Asi asi, Dotazník, Vánoční tajemství nebo Zákaz předjíždění,“ vypočítával zpěvák jejich duety.

Mistr basů Vágner: Duet s dcerou

V Lucerně, která byla na tento vánoční termín zablokovaná ještě za života Hanky Zagorové, se mísila nostalgie s krásnými vzpomínkami. Hanku chtěl připomenout její dávný kapelník Karel Vágner (81). Kvůli duetu Mistr basů přijela dcera Anna Vágnerová (26) z Bratislavy, kde je v Národním divadle v angažmá jako sólistka baletu. Písničku s ním zpívala už jako malá.

 

Video
Video se připravuje ...

Hana Zagorová: Jak to měli s penězi! Štefan se jen smál Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
75 fotografií