Vrátný počkal, až odešli poslední návštěvníci hřbitova, a zamkl hlavní bránu. Mezitím na kopec spojený navždy s českou státností padlo šero. Začala se sjíždět auta. První přijel mercedes pohřební služby Pegas. U zadní brány začalo být živo. Zřízenec odemkl menší zadní vchod.

Mezi pozdními návštěvníky posvátného místa se po půl osmé objevily známé tváře. Vdovec Margita pozval jako oporu asi dvacet nejbližších. Byl mezi nimi jeho bratr Peter, synovec a neteře, také lékař Karel Valdauf, který byl přítelem herečky Hany Maciuchové (†75). A samozřejmě producent Luboš Kříž, který zesnulé zpěvačce organizoval její slavné koncerty v Lucerně. Nechyběli podnikatelé manželé Beránkovi, s nimiž Hanka a Štefan trávívali Silvestry, a nejlepší přítel Zagorky, skladatel Karel Vágner (81).

„Moji drazí přátelé, dovoluji si vám oznámit, že včera v naprosté tichosti, jen v rodinném kruhu, jsem na Vyšehradě za zvuku nádherných zvonů uložil moji drahou Hanku,“ napsal druhý den Štefan na sociální síť. Byl to pro něj jeden z nejtěžších úkolů. Urnu měl rok doma a bylo pro něj složité se od ní odloučit. „Musím to dokázat,“ řekl Margita před pár dny na křtu pamětních listů v podobě bankovek. Zvolil nedělní večer. Ve středu by jeho Hanka měla 77. narozeniny.

Video
Video se připravuje ...

Margita konečně na muzikálu s písní Zagorové: Hanka tady bude vždy. Hana Hoschlová, Lukáš Červený

Fotogalerie
36 fotografií