Přítomen operní pěvec samozřejmě bude, na pódiu ale nezazpívá. „Usadím se v první řadě, budu se ze všeho s Hankou těšit, a až bude po všem, tak si s chutí dám bublinky a třeba se i opiji,“ vysvětluje Margita s úsměvem.

Je šťastný, že se pocta v Lucerně koná až 19. prosince, takže bude mít vánoční atmosféru. „Hanka Lucernu zbožňovala a na vánoční koncerty se tam těšila celý rok. Ten poslední byl kvůli covidu a potom její nemoci zrušen a už se ho nedočkala. Tak teď jí to vynahradíme,“ raduje se Štefan s tím, že hrát bude Hančin milovaný Boom!Band.

„Hned, jak Hanka zemřela, jsme si říkali, že bychom jí tak moc rádi vzdali hold, a byli jsme zklamáni, že se nic takového nekoná. Nemůžeme se teď dočkat,“ netají se kapelník Jiří Dvořák (59), který Zagorku doprovázel na jejím posledním koncertě v životě.

Kromě Hančiných nejbližších, kteří s ní vystupovali, v Lucerně bude i ansámbl s muzikálem Biograf Láska, na který se zpěvačka tolik těšila, ale premiéry se už bohužel nedožila...

Z Itálie přijede Drupi (76). S Hankou na plátně si zazpívá virtuální duet Setkání a sám pak spustí nesmrtelnou píseň Sambariò, s níž Zagorka slavila úspěchy jako Málokdo ví.

Duhová Absolonka

Účast na koncertě zatím potvrdili Petr Kotvald (64) se Standou Hložkem (68), kteří zazpívají Můj čas ze seriálu Sanitka, Karel Vágner (81) zazpívá Hej, mistře basů se svou dcerou, baletkou slovenského Národního divadla Annou Vágnerovou (26).

Zpěvák Petr Rezek (80) se sice zapřísahal, že Duhovou vílu bez Zagorky nikdy zpívat nebude, ale udělá výjimku a za partnerku si vezme Moniku Absolonovou (46), jež patřila mezi nejbližší kamarádky Haničky Písničky.

Video
Video se připravuje ...

Rok od smrti Zagorové: Jak na ni vzpomíná Jitka Zelenková? Petr Macek

Fotogalerie
78 fotografií