Rodina Vaša Patejdla zveřejnila na sociální síti status, kde děkuje za podporu v těžkých chvílích. „Vážíme si všech, kteří v těchto dnech vzpomínají nejen na jeho samotného, ale také na to, co krásného za sebou zanechal, a navždy tak zůstane v našich srdcích,“ uvedla hudebníkova rodina.

Smrt blízkého je vždy zdrcující, odchod Patejdla byl ale navíc velmi rychlý. „Mého manžela zasáhla nečekaně, a především zcela skrytě, velmi zákeřná nemoc. Jeho odchod byl zapříčiněn důsledkem celkového vyčerpání organismu při progresi zákeřného zhoubného onemocnění slinivky břišní. Diagnózu mu lékaři oznámili 14 dní před tím, než nastal onen osudný den. Nejprve o své nemoci věděl jen Vašo a já, následně pak jeho tři synové. Manželovo srdce dotlouklo v brzkých ranních hodinách v sobotu 19. srpna 2023,“ uvedla hudebníkova manželka a přidala i poděkování Vojenské ústřední nemocnici za jejich péči a lidský přístup.

Poslední rozloučení s hudebníkem se uskuteční 30. srpna 2023 od 14 hodin v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na pražském Strahově. Rozloučit se budou moci jak přátelé, tak i fanoušci a široká veřejnost, pro kterou bude vyhrazen prostor na nádvoří Strahovského kláštera.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Vašo Patejdl (†68): V posledním rozhovoru s Bleskem mluvil o své rodině! David Turek

Fotogalerie
23 fotografií