Na posledním rozloučení s ikonickou herečkou promluvil jako řečník Aleš Cibulka (46). Bylo to na přání dcer. „Rozloučení se koná v 16 hodin a 15 minut. Jak to vzniklo? Jednoduše. Dneska bylo plno a volno bylo jen v devět ráno. A Rozálie řekla: V devět ráno? To by máma v životě nevstala,“ vysvětlil Cibulka úsměvný důvod netradičního času. V podobné atmosféře se nesla celá jeho řeč. Šulcová by si totiž nepřála smutný pohřeb, protože pohřby nesnášela.

Sex, peníze a mindráky

Proto řečník vyprávěl celou řadu zábavných historek a Janiných bonmotů, několikrát se tedy smuteční síní nesl smích. Připomněl například jeden z hereččiných pověstných bonmotů: „Život je o třech věcech. Sexu, penězích a mindrácích“.

Video
Video se připravuje ...

Aleš Cibulka na pohřbu Jany Šulcové Hana Höschlová

Zavzpomínal také na to, když viděl Janu Šulcovou úplně poprvé. Tehdy se potkali v dabingu a bylo známo, že je Jana velmi přísná a vyžaduje, aby se každý nový, mladý kolega slušně představil. Moderátor na to myslel. Přišel do studia, odložil si kabát a chtěl se jí představit. Pro herečku to už ale bylo pozdě a mladíkovi vynadala, že je nevychovaný!  Zaznělo také několik skladeb, které měla Šulcová v oblibě – Žít jako kaskadér od Dalibora Jandy (70), Sbohem lásko od Waldemara Matušky (†76) nebo melodie z filmu Sedm statečných.

Video
Video se připravuje ...

Martina Růžičková Jelínková na pohřbu Jany Šulcové Hana Höschlová

Fotogalerie
89 fotografií