Jen někteří vyvolení z řad kolegů, přátel a sousedů z pražského Veleslavína dostali informaci, kde a v kolik hodin se dnešní rozloučení koná. V motolském krematoriu ukrytém v hustých keřích a vzrostlých stromech bude podle informací deníku Blesk operovat ochranka. To kdyby se odvážil přijít a položit květiny někdo nežádoucí. „Nesmíme podávat informace,“ upozornil na dotaz muž přímo z krematoria.

„Je to tajné, nemohu vám o pohřbu Janinky nic říct,“ bránil se jeden ze slavných Janiných kolegů. „A vůbec se o mně nikde nezmiňujte!“ zapřísahal nás skoro vystrašeně.

Informovaní mají hrůzu z toho, že se zakázané údaje někde provalí a bude to na nich. Na pietních obřadech přitom většinou k žádným výtržnostem nedochází, lidé se chovají přiměřeně smutné atmosféře.

Co nejmenší

Rodina zřejmě zvolila Motol i proto, že se sem vejde pouze 80 sedících a 40 stojících smutečních hostů. Laik by přitom asi u pohřbu tak známé a oblíbené herečky očekával Velkou obřadní síň ve Strašnicích. Tam se může najednou naposledy rozloučit až 580 lidí. Rodina ale asi chce podle všeho co nejméně truchlících, se světem zcela přestala komunikovat.

Video
Video se připravuje ...

Bleskové zprávy: Usmíření zesnulé Šulcové s Víznerem a svatební cesta Molavcové Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
33 fotografií