Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Krutý život herečky Jany Šulcové (†76): Vypadlé oko, závislost na alkoholu po rozvodu s Víznerem a psychiatrie!

/
  • Jana Šulcová
    29. července 2023 ● 11:34

    Hvězda legendární komedie S tebou mě baví svět Jana Šulcová zemřela. Už téměř rok nevycházela ze svého domu, a tak nikdo netušil, co se s herečkou děje. Skon své maminky na sociální síti oznámila dcera Rozálie Víznerová. Jana neměla lehký život a jedna pohroma stíhala druhou...

  • 1.

    Zpackaná operace očí

    Díky komedii století S tebou mě baví svět se z Jany Šulcové stala nezapomenutelná herecká legenda. V 80. letech šla z filmu do filmu, a protože se nevyhýbala nahým scénám, stala se i sexuálním symbolem své generace. 

     

    Silné léky jí poškodily oči. „Oko mi museli celé vyndat a zase nandat. Logicky zůstalo větší, takže pár měsíců po operaci to vypadalo otřesně.“ Herečka ale začala znovu vidět.

     

    Operované oko ji ovšem přivedlo do blázince. „Začalo se říkat, že jsem po plastice víček a že opět piju. Ty řeči mě zničily. Musela jsem vyhledat pomoc u odborníků,“ netají herečka. „Jsem Vodnář."

  • 2.

    Rozvod s Víznerem

    20 let byla provdaná za kolegu, herce Oldřicha Víznera (76), se kterým měla dvě dcery Rozálii a Terezu. 

     

    Když jsem se rozvedla s Oldřichem Víznerem, měla jsem osm let deprese. Bylo mně v té době čtyřicet, měli jsme dospívající dcery a odešla jsem od divadla, už to samo o sobě bylo na sebevraždu. Byla jsem u nejlepšího psychoanalytika, ale nepomohl mi. Člověk si čas po rozchodu musí odžít,“ přiznala herečka v rozhovoru pro Blesk pro ženy.

  • 3.

    Démon alkohol

    V té době Šulcová také propadla démonu jménem alkohol. Nakonec ho porazila, ale pití si vybralo krutou daň v podobě zničené slinivky. „Právě kvůli té slinivce už dvanáct let alkohol vůbec nepiju,“ tvrdila herečka. Ovšem nelehké situace jí připravili i další muži v jejím životě.

     

    „Po rozvodu jsem měla milence, kteří by ani na mučidlech nepřiznali, že jsme spolu měli románek, a nepřiznám to ani já. A ti, co nejvíc křičí, že se mnou něco měli, ti lžou. Hodně mužů mě milovalo, ale hodně z nich mi taky omezovalo život. Člověk není okroužkovaný holub ani balík, aby někomu patřil. Nemít kamarádku je horší než nemít chlapa,“ vysvětlovala Šulcová.

  • 4.

    Sexysymbol a nahé scény

    Se svým typickým nadhledem hodnotila i dobu, kdy byla považována za sexuální symbol. „Prosím vás, pro mě sexuální symbol znamená obrovská ňadra, což já jsem nikdy neměla. S nahými scénami jsem měla strašné problémy, nicméně věděla jsem, že jsou v té chvíli v příběhu důležité,“ tvrdila, ale pro Blesk se o nahotě víc rozpovídala. 

     

    První film, kde jsem se svlékla, se jmenoval Dobré světlo, pak to byl Oldřich a Božena. Půl roku jsem se na to musela psychicky připravovat. Pak přišel ten okamžik s velkým O a já musela s šaty dolů. Samozřejmě že mi to dělalo potíže, ale ne zas tak velké. Brala jsem svoje tělo jako materiál. Paradoxně mi přijde, že dneska, kdy si můžete koupit pornočasopisy a v televizi běží kdovíco i v čase, kdy se můžou dívat děti, tak je doba na nahotu ve filmech puritánštější. Dnes s tím mají herečky mnohem větší problém.“ 

  • 5.

    S tebou mě baví svět

    Megaúspěch zaznamenala především jako Kateřina Horáková ve filmu Marie Poledňákové S tebou mě baví svět.

     

    Jsem ráda, že jsem ji natočila, svým způsobem je to jakási věčná sláva. Vůbec jsem nepočítala s tím, že se ten film bude tak líbit. Myslím, že s tím nepočítala ani Marie Poledňáková. Všechny nás prostě velmi překvapil. Jsem šťastná, že jsem si v něm zahrála.“ 

  • 6.

    Psychiatrie

    „Měla jsem nemocnou štítnou žlázu a užívala prednison. To je dryák, po kterém jsem se začala zavodňovat,“ prozradila Šulcová Blesku. „Zrcadlům jsem se radši vyhýbala. Vypadala jsem hrozně.

     

    A když jsem se náhodou zahlédla v novinách, byl to pro mě otřes. A ještě větší, když si všichni kolem mne začali myslet, že jsem odulá z chlastu. Já už 16 let neměla jediný hlt!“ zdůrazňuje herečka. Prednison vysadila, aby se přestala zavodňovat. 

  • 7.

    Před pěti lety hvězdu komedie století S tebou mě baví svět po pádu na náledí začalo trápit zdraví. „Můj starý dobrý známý doktor Krůta mi udělal magnetickou rezonanci a všechna další vyšetření a zjistil, že mám v páteři zúžený nějaký kanálek,“ stěžovala si pro deník Aha! herečka na pochroumanou páteř.

     

    Tu jí v Motole napravoval fyzioterapeut Pavel Kolář a na čas bylo vše v pořádku. Ale ne na dlouho...

    Fotogalerie
    91 fotografií

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 17

ELLA Průšová: Šulcová také spala s Freim!

(06. 08. 2023 20:44)

miroslava13: já nechápu Víznera, že jí mohl zahnout s Evelýnou, která dala snad každému. To šel hodně dolů se svým vkusem. Ta spala s kdekým od Bolka až po Freje.

(30. 07. 2023 12:01)

bersimalinecka: nechte ji klid.Dokud žila nikdo o ni ani nezakopl a teď ji budete vláčet bulvárem :jak vypadala,kolik toho vypila a podobně.Co jste pro ni udělali za jejího života?Jen přilákat čtenáře na webové stránky.

(29. 07. 2023 19:51)

fany22: Moc hezká, inteligentní, vtipná. Herečka dobrá, uvěřitelná. To nebyl jenom rozvod, co ji ničilo. Současně přišel propad v kariéře. Po revoluci se moc netočilo a pro ni najednou nebyly herecké příležitosti. Navíc v té době odešla z divadla, takže měla i finanční problémy. Na jednoho člověka zkrátka moc. A pro ni to bylo o to těžší, že byla hvězda. Celý život obdivovaná a obletovaná. Ať hodí kamenem…

(29. 07. 2023 19:46)

lucie13: Jako mladá pohledná byla.

(29. 07. 2023 19:22)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy