Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Smrt Jany Šulcové (†76): Hvězdy vzpomínají a pláčou! Hrozná rána, říká Vágner

/
  • Jana Šulcová a Veronika Žilková
    Aktualizováno - 28. července 2023 ● 22:41
    28. července 2023 ● 20:35

    Smutná zpráva zdrtila Česko - zemřela oblíbená herečka Jana Šulcová (†76). Její dcera to oznámila a následně už se sociální sítě plnily smutnými vzkazy. Kdo všechno si vzpomněl?

  • 1.

    Dcera Rozálie Víznerová

    Zprávu o skonu maminky na facebooku zveřejnila Rozálie Víznerová. Zvolila krásnou Janinu fotku z mládí. „Právě do hvězdného nebe odešla úžasná žena a naše maminka, Jana Šulcová,“ napsala smutně.

  • 2.

    Jakub Wehrenberg

    „Právě odešla. Ach jo,“ oplakává herečku i Jakub Wehrenberg

  • 3.

    René Kekely

    Vzpomínku úžasné herečce věnoval i moderátor René Kekely. „Je mi to moc líto,“ přiznal. 

  • 4.

    Matouš Rajmont

    Zprávu sdílel také herec Matouš Rajmont, syn malřky Ivy Hüttnerové. Ta byla v podstatě Janinou sousedkou. „Moc smutná zpráva,“ netajil se Rajmont.

  • 5.

    Monika Trávníčková

    Také manželka herce Pavla Trávníčka Monika na smutnou zprávu zareagovala.

     

  • 6.

    Petr Vágner

    Daleko víc se na svém instagramu rozepsal herec Petr Vágner.  „To je hrozná rána. Navždy na Vás budu vzpomínat s láskou, obrovskou pokorou a respektem...Díky Vám jsem poznal kouzlo dabingu, práci v rozhlase a vůbec práci za mikrofonem. Vždyť Vy jste byla ta, která mi pomohla  pracovat v dabingu, učit mě ve škole dabingovému herectví a zkoušet si různé role na VHS kazetách....Vzpomínám si, že některé hodiny jsme jenom tak seděli a vyprávěli si...o herectví, o rolích, o životě...“

    Herec a moderátor, co se proslavil rolí Radima Nováka v Ordinaci v růžové zahradě 2, měl ostatně čest herečku poznat osobně, coby profesorku. „Za to všechno vděčím právě Vám, paní Šulcová. Hluboce před Vámi smekám. Děkuji za tu možnost poznat Vás osobně, pracovat s Vámi, učit se a mít Vás za svoji paní profesorku Janu Šulcovou. Děkuji. Nikdy na Vás nezapomenu, paní profesorko...🖤“

     

  • 7.

    Hanka Křížková

    „Do hereckého nebe odešla skvělá Jana Šulcová. Je mi to moc líto, měla jsem ji rada. Upřímnou soustrast nejbližším,“ nechala se na facebooku slyšet zpěvačka Hanka Křížková.

     

  • 8.

    Jan Musil

    „Nezapomenutelná…Zemřela Jana Šulcová. Paní herečka, která mě provázela od mého dětství. Moje vzpomínky patří ke všem ‚společným' večerům u televizních obrazovek. Setkali jsme se jen jednou před mnoha lety a bylo to setkání, alespoň pro mne, moc milé. Šťastnou cestu za všemi, na které už jen vzpomínáme, paní Jano,“ věnoval herečce krásná slova moderátor Jan Musil.

  • 9.

    Ministerstvo kultury

    Vzpomínku věnovalo také Ministerstvo kultury.

  • 10.

    Veronika Žilková

    Vzpomínku na Šulcovou věnovala také herečka Veronika Žilková, a to přímo pro Blesk.cz. „Jana Šulcová byla můj obrovský ženský vzor. Byla nejvtipnější českou herečkou a úžasným člověkem. Kdykoliv jsem jela kolem jejího domu ve Vokovicích, vzpomněla jsem si na nějakou její geniální vtipnou hlášku a musela se nahlas smát. Na fotce spolu jdeme na pohřeb mého tatínka. Janu Šulcovou milovala celá naše rodina. Jano, ve filmu ‚S tebou mě baví svět', máš život věčný už na zemi,“ napsala.

    „Jedna z tvých hlášek byla ‚Proč mám být hodná holka? Abych přišla do nebe? A co bych asi dělala v nebi, když všichni kamarádi budou v pekle!' Doufám, že jsi v nebi, i s těmi kamarádama. Pláčeme po tobě všichni!“ dodala herečka procítěně.

    Jana Šulcová a Veronika Žilková
    Autor: archiv Blesku

  • 11.

    Zdeněk Zelenka

    Na kolegyni nezapomněl ani režisér Zdeněk Zelenka. „ Ten smích uslyším navždy. Některým okolnostem však člověk neporučí. V dalších letech jsme spolu nikdy nepracovali před kamerou. Oba jsme se divili, nechápali jsme, proč, ale prostě osud nám nepřál,“ uvedl a vzpomínal i na to, jaké zážitky je potkaly, když už spolu přece jen natáčeli.

     

  • 12.

    Pavel Vítek

    „Nashledanou, Jano Šulcová. Vzpomínám na naše společné vaření i Tvoje návštěvy u mě doma na Karlštejně. Obdivoval jsem Tvůj šarm, herectví a obyčejnost, kterou jsi dokázala okouzlit celé generace diváků. A moji pejsci Tě milovali, umělas je rozmazlovat víc než já. Zůstáváš v mém srdci, Jano,“ vzkázal do nebe zpěvák Pavel Vítek.

  • 13.

    Jaromír Nosek

     „Ona byla můj úplný miláček, moc si jí vážím. Viděl jsem ji naposled před třemi lety při natáčení filmu Daria, když mi hrála maminku, a byla úplně perfektní. Měl jsem to štěstí s ní hrát dvakrát, podruhé v televizním seriálu Vyprávěj, kde to také byla strašně příjemná spolupráce,“ uvedl pro ČTK herec Jaromír Nosek, její filmový syn.

  • 14.

    Kryštof Hádek

    Dalším filmovým synem Šulcové byl Kryštof Hádek, a to ve snímku Kobry a užovky. „Moc na to vzpomínám, pro mě to bylo vzácné setkání. Znal jsem ji jako dítě z různých filmů a najednou jsme spolu mohli hrát. Ta spolupráce byla bezvadná, myslím, že jsme si docela sedli, byla zábavná a mimo záběry jsme si notovali. Ale od premiéry toho filmu v roce 2015 už jsme se nepotkali ani při práci, ani soukromě,“ prozradil.

  • 15.

    Pavel Nový

    Na kolegyni zavzpomínal také herec Pavel Nový, co si s ní zahrál ve filmu S tebou mě baví svět. „Byla hlavně dobrý člověk. A nenatočila jen S tebou mě baví svět. Škoda, že jsme se v poslední době už nemohli potkat. Chtěli jsme se s dětma s ní setkat, ale už se to nepovedlo. Je tu s námi,“ napsal ČTK Nový.

  • 16.

    VIDEO

    Video
    Video se připravuje ...

    Jana Šulcová: O smrti kamarádky se dozvěděla před kamerou! David Turek, Jan Brunclík

    Fotogalerie
    46 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

helena labatut: Cestinarka zilkova : s těmi kamaradama, hruza

(29. 07. 2023 19:25)

Petr Jaros: Jo, to už říkal Jonák, že chce radeji do pekla, nez do nebe, protože tam má víc kanarádů. A přesně 666 dnů po propuštění z vězení si ho tam Satan vzal.

(29. 07. 2023 14:34)

monhtik: V článku se vyskytla chyba, píše se tam, že anichartu nepodepsal Rudol Pilar, ale paní Šulcová měla zřejmě na mysli Rudolfa Pellara. Žádný herec nebo zpěvák Rudolf Pilar neexistuje.

(29. 07. 2023 11:28)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy