O život málem přišla už dříve, kvůli svému exmanželovi Oldřichu Víznerovi, jenž jí dával pořádně zabrat.

Po smrti bratra se Olda strašně změnil a začal mě podvádět. Tohle všechno pak dospělo v roce 1989 k našemu rozvodu,“ vzpomínala Šulcová před časem.

A já jsem to začala řešit alkoholem a antidepresivama... Úplně mě to zničilo, začala jsem mít potíže se všemi vnitřnostmi, žaludkem, slinivkou, slezinou. Byla jsem na těžké operaci, kterou jsem málem nepřežila, potom jsem měla operaci štítné žlázy, po ní jsem měla zdvojené vidění. To doktoři řešili tím, že mi vyndali jedno oko a zase nasadili. To oko zůstalo zvětšené. Přišla druhá operace štítné žlázy a zhoršil se mi zrak. Už jsem dávno nepila a nebrala prášky, ale všichni mi to připomínali. Jenže já už jsem nemohla za to a nedokázala ovlivnit, jak vypadám,“ prohlásila loni. 

Video
Video se připravuje ...

Vendulka Křížová po rozchodu s Víznerem! Konečně žiju a užívám si! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Herečka se s Víznerem dala dohromady během společných studií na DAMU. Vzali se a vychovali dvě dcery Rozálii (48) a Terezu (51). V roce 1988 se po 20 letech rozvedli, což Janu doslova srazilo na kolena. Oldřich se zamiloval do herečky Vendulky Křížové (51), o 25 let mladší kolegyně, a narodily se jim čtyři děti – dcery Viktorka (28) a Anežka (23) a synové Albert (21) a Ferdinand (16). I když se jejich manželství zdálo idylické, Vendulka před šesti lety Oldřicha opustila. 

Fotogalerie
53 fotografií