Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Vzpomínky »dětí« z komedie století na zesnulou Šulcovou (†76): S Janou nás bavil svět!

/
  • Vzpomínky „dětí“ z komedie století na zesnulou Šulcovou (†76): S Janou nás bavil svět!
    31. července 2023 ● 20:00

    Diváci si je pamatují jako roztomilé caparty, kteří společně s tatínky dovádějí na horách. Matýsek, Bertík a Míša jsou dnes dospělí muži. Herectví se už sice nevěnují, ale na natáčení slavné komedie s hereckou hvězdou Janou Šulcovou (†76) vzpomínají rádi.

  • 1.

    Bertík: Vtipná hostitelka

    Zábavná a vtipná společnice. Tak Janu Šulcovou popisuje Marek Dvořák (49) alias Bertík. „S Janou jsme se potkali až nějakou dobu po natáčení. Pamatuji si, jak nás hostila u sebe doma, byla velmi příjemná a vstřícná,“ říká a vzpomíná, jak všechny bavila svými historkami.

     

    „Před pár lety jsme se zase potkali a opět jsme se sešli u ní doma. Vyprávěla nám, jak byla s Alainem Delonem na Žižkově na pivu.“ Později se dokonce říkalo, že Šulcová a Delon byli milenci!

     

    To ale herečka rázně popřela. „Já byla v té době čerstvě zamilovaná. Vůbec by mě to nenapadlo,“ bránila se prý.

  • 2.

    Míša: Byla kamarádka

    Měli se vidět na podzim loňského roku u ní doma, ale k setkání už nedošlo, hereččin zdravotní stav to nedovolil. „Na Janu budu vzpomínat jako na kamarádku. Pokaždé když jsme se setkali, tak byla legrace. Škoda, že k poslednímu setkání loni v říjnu již nedošlo...“ smutní Václav Korda (46) alias kudrnatý Míša.

  • 3.

    Matýsek: Na nic si nehrála

    „Bavila se s námi z těch ženských nejvíc. Když jsem byl mladej, byli jsme u ní doma a byla hrozně fajn,“ vybavuje si vzpomínku na Janu Šulcovou její filmový syn Matýsek, kterého si zahrál Lukáš Pelánek (42).

     

    Ocenil také hereččinu skromnost. „Líbilo se mi, že se nepřetvařovala a nehrála si na to, že je něco víc. Byla prostě normální člověk,“ dodává Pelánek, který se dnes živí jako pošťák.

  • 4.

    Co dělají dnes?

    Dášenka (Zuzana Lisová) dnes pracuje v porodnici a z malého Pepína (Cyril Křůpala) je marketingový ředitel. O něco hůř dopadla Kačenka (Marta Buchtíková). Ta se údajně přidala k náboženské sektě a už několik let žije ve Francii.

     

    Z Bertíka (Marka Dvořáka, vlevo) je dnes podnikatel. Matýsek v podání Lukáše Pelánka (uprostřed) se živí jako pošťák. Míša alias Václav Korda (vpravo) dnes pracuje v bance.

    Video
    Video se připravuje ...

    Zemřela Marie Poledňáková (†81), první dáma československého filmu a veselohry století. Videohub

    Fotogalerie
    53 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy