Znaly se od druhé poloviny sedmdesátých let, kdy postupně navázaly spolupráci, jež přerostla v kamarádství.

Citová rána

Blanka s Hankou řešila i její lásky a naděje ohledně adopce. Z té ale kvůli zásahům ze strany nepřejících nedošlo a pro zpěvačku, která už měla s tehdejším manželem Vlastimilem Harapesem (77) vybranou holčičku na zkoušku doma, to byla obrovská citová rána. Taková, že už se o adopci nikdy nepokusila.

Snu se vzdala

„Byla jsem svědkem i toho, jak se snažila o adopci a jak to špatně skončilo,“ svěřuje se Matragi. „Když jsem se později také snažila mít dítě a nedařilo se, také jsme o tom uvažovali. A v jednu chvíli jsem si uvědomila, jakou zkušenost měla Hanka, tak jsem se toho snu vzdala,“ přiznává otevřeně módní návrhářka, která na kamarádku obšírně vzpomíná v knize Naprosto nezbytná Hana Zagorová.

Dohromady je dala Filipová

Matragi se seznámila se Zagorkou díky zpěvačce a kytaristce Lence Filipové (69), jež byla pozvaná na Hančin koncert. „Lenka na něm měla ode mě takový zajímavý obleček a Hanka se ptala, odkud je...“ vzpomíná módní návrhářka na počátky jejich spolupráce i přátelství.

Oblékala i Kotvalda s Hložkem

Hance se zpočátku velmi líbila její volnočasová sportovní kolekce, s níž Blanka vyhrávala na různých módních soutěžích. „Začala si ji pořizovat, protože zpívala s Petrem Kotvaldem a Standou Hložkem a chtěli mladou módu. V zásadě tím odprezentovali moje výtvory. Hana byla takovým mým guruem,“ tvrdí česká návrhářka žijící v Libanonu.

Video
Video se připravuje ...

Návrhářka Matragi: Stesk po zesnulé kamarádce Zagorové a slova o vlastní smrti! Blesk TV

Fotogalerie
31 fotografií