Hanku Zagorovou toho v posledních měsících trápilo hodně. 1. října 2021 doma o samotě zkolabovala, a aby se k ní dostala pomoc, musela dveře vyrazit policie. Zpěvačka tehdy putovala rovnou do nemocnice, kde strávila další dva týdny. 

Hanka byla ale vždy velká bojovnice a svou nemocí se neplánovala nechat rozhodit. Už dva týdny po propuštění z péče lékařů zářila na oslavě 80. narozenin Makrama Matragiho, manžela slavné návrhářky Blanky Matragi (69). 

 

Na oslavě v italské restauraci v centru Prahy tehdy nechyběl ani hudebník Karel Vágner (80) a další přátelé. Ze všech čišela dobrá nálada. Hanka na všechy strany rozdávala úsměvy a jakékoli potíže nedávala vůbec znát. 

Zdravotní stav zpěvačky se ovšem čím dál horšil... Kromě  paroxysmální hemoglobinurie, tedy vrozené nemoci, která snižuje kvalitu červených krvinek, ji trápila také těžká osteoporóza, kvůli které se jí lámaly kosti a musela nosit korzet. 

Video
Video se připravuje ...

Hana Zagorová (†75): Její velká vítězství a nejtěžší životní zkoušky Videohub

Do poslední chvíle ale pěnice neztrácela svou pověstnou pozitivní energii. „Musím být hodně v posteli, ale už jsem začala chystat desku. Mám zatím hotových sedm písniček a jsou moc krásný,“ ujišťovala fanoušky v pořadu Showtime ještě v květnu. 

 

Fotogalerie
110 fotografií