Naposledy byla zpěvačka hospitalizovaná letos v červnu, kdy doma za přítomnosti manžela Štefana Margity (66) opakovaně upadla do bezvědomí. Z nemocnice pak po několika dnech odjížděla na invalidním vozíčku. To bylo naposledy, kdy byla Hana Zagorová viděna na veřejnosti.

Začátkem srpna ještě oslavila s manželem jeho narozeniny a dle jeho slov to vypadalo, že je zpěvačce lépe. „Už si vybrala několik písniček a chystá nové CD,“ tvrdil Blesku operní pěvec. „Už v říjnu chce Hanička natáčet ve studiu,“ prozradil Štefan Hančiny plány pro letošní rok, které si ale už bohužel nesplní...

Už 1. října 2021 Zagorová doma o samotě zkolabovala a musela se k ní vlámat policie, která ji našla v bezvědomí, v nemocnici pak strávila 14 dní. Od té doby se na veřejnosti až na výjimky neobjevovala. V posledních měsících podstupovala časté transfuze a bojovala také s těžkou osteoporózou, kvůli které se jí lámaly kosti, a musela nosit korzet.

Vše odstartoval těžký covid v roce 2020 a už tehdy byla s vysokými horečkami hospitalizovaná v nemocnici. Virus zpěvačce zkomplikoval její nemoc krve, se kterou bojuje již od mládí. „Název mé nemoci zní paroxysmální hemoglobinurie – znamená to, že se rodí nekvalitní červené krvinky, které dřív odumírají,“ prozradila ve své životopisné knize Naprosto nezbytná Hana Zagorová.

 

Video
Video se připravuje ...

Medailonek: Hana Zagorová a její hity Videohub

Fotogalerie
36 fotografií