Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skon Hany Zagorové všechny zasáhnul: V slzách je nejen Margita, ale i Ztracený či Bohdalová!

/
  • Smrt Hany Zagorové všechny zasáhla...
    26. srpna 2022 ● 13:10

    V pátek 26. srpna zasáhla Česko velice smutná zpráva - do pěveckého nebe se odebrala zpěvačka Hana Zagorová (†75), národem milovaná "Hanička Písnička", interpretka mnoha populárních songů. Jak na její skon reagují kolegové a kolegyně ze světa šoubyznysu? Kdo se netají svým smutkem? Postupně budeme přidávat další příspěvky...

  • 1.

    Štefan Margita, operní pěvec

    Smutnou novinku potvrdil pro redakci eXtra.cz zpěvaččin choť Štefan Margita (66).  „Promiňte, je to tak čerstvý,“ řekl v slzách zlomený muž, s nímž pěnice prožila dlouhých třicet let ve svazku manželském. Po celý život Hana Zagorová trpěla nevyléčitelnou nemocí krve, paroxysmální hemoglobinurií. Její zdravotní stav se začal horšit loni v létě kvůli postcovidovému syndromu. 

  • 2.

    Marek Ztracený, zpěvák

    „Nejsem schopný mluvit, trhá mi to srdce na kusy,“ reagoval na smrt Zagorové zaskočený zpěvák Marek Ztracený (37). Na instagram pak napsal: „Odešla legenda, ale hlavně neuvěřitelný člověk s velkým srdcem. Moje spřízněná duše, která mi, jako jedna z mála rozuměla a ke které jsem vzhlížel ! Hanička písnička. Zažili jsme velké věci... Tolik jsi pro mě znamenala a děkuju za vše, co jsi pro mě udělala. Nikdy nezapomenu...“

  • 3.

    Jan Bendig, zpěvák

    „Nenalézám slov… Haničko… budete mi chybět,“ napsal na sociální síť zpěvák Jan Bendig (28). „V našich srdcích budete žít navždy… Děkuji, že jste mi tenkrát dala šanci zazpívat si po vašem boku. V době, kdy se mnou lidi nechtěli mít nic společného. Dala jste mi tím vystoupením tolik energie a odhodlání bojovat a v životě něco dokázat. A za to vám moc děkuju. Budu na vás vždy vzpomínat s láskou, úsměvem a vděčností…“

  • 4.

    Jan Musil, moderátor

    „Bál jsem se, že jednou budu psát tento status. Ta chvíle nastala,“ posteskl si moderátor Jan Musil (55). „Nedá se popsat, co cítím…. Bolí to. Hanko, Hani… Šťastnou cestu do nebes…. V srdci zůstaneš napořád,“ vzkázal pěnici.

  • 5.

    Jiřina Bohdalová, herečka

    „Tak hrozná zpráva, že tomu nemohu uvěřit,“ nechala se slyšet herečka Jiřina Bohdalová (91). „Tím, že si člověk zvyknul, že nebyla absolutně zdravá, tak i tak je to šok. Vždy se ke mně chovala ohromně a moc jsem z toho špatná!“

  • 6.

    Jitka Zelenková, zpěvačka

    „Milá Hanko, nemůžu uvěřit. Ať je Ti už jen dobře... Hodně sil a upřímnou soustrast všem blízkým, především, Štefane, Tobě…“ napsala na facebook zpěvačka Jitka Zelenková (72).

  • 7.

    Láďa Hruška, moderátor

    „Haničko, ty božská PÍSNIČKO… Dávám si na tebe šampíčko a nezapomínáme. LEGENDY totiž v našich srdcích žijí nadále… Tvůj věrný fanda Láďa.“ Známý moderátor a všeuměl Láďa Hruška doplnil svá slova černobílým selfíčkem. 

  • 8.

    Ondřej Brzobohatý, hudební skladatel

    „Je to obrovská ztráta pro českou kulturu, byl to člověk nejen skvělý interpretačně, ale hlavně lidsky. Byla pro mne obrovská čest, že jsem jí mohl napsat písničku. Jsem z toho zdrcen,“ reagoval Ondřej Brzobohatý.

  • 9.

    Monika Trávníčková, producentka

    Monika Fialková (36), manželka herce Pavla Trávníčka (71), byla stručná. „Ach jooo… R.I.P. milý Štefane, hodně síly. Netřeba slov…“ 

  • 10.

    Bára Fišerová, herečka

    „R.I.P…, byla jste svými krásnými písněmi průvodce mého dětství… Doufám, že se ten velký koncert, z Lucerny přesunutý na nebesa, rozezní v srdcích každého z nás...“ dojala se herečka a výtvarnice Bára Fišerová (44).

  • 11.

    František Janeček, producent

    „To jsou děsivé zprávy. Považoval jsem ji nejen za jednu z nejlepších zpěvaček, ale také za jednoho z nejchytřejších a nejmoudřejších lidí v naší branži. Kromě toho byla milá a měla úžasný cit pro výběr repertoáru, řadu věcí si napsala i sama. Je mi až špatně z toho, že o ní musím mluvit v minulém čase, mám husí kůži. Stojím v této těžké chvíli za jejím milovaným a milujícím Štefanem, byli dokonalý pár,“ řekl Blesku s pohnutím hudební producent František Janeček (77).

  • 12.

    Libor Bouček, moderátor

    „Další z milovaných. Těch, kteří stanovili pravidla naší branže, která člověk musí respektovat a ctít. A obdivovat. Stejně jako obdivujeme právě tyhle Dámy za laskavost, humor, eleganci, způsoby, energii a pokoru. Příliš brzy přišel tenhle definitivní okamžik a příliš pozdě budeme schopni se s ním vyrovnat. Jestli vůbec. Děkuju za to, co jsem mohl postřehnout, i za sklenku a sdílení pódií i pozvání. Děkuju Ti!“ vzkázal jí skrze sociální sítě Libor Bouček (41).

  • 13.

    Marta Jandová, zpěvačka

    „Haničko... Šťastnou cestu do nebe,“ přála jí i zpěvačka Marta Jandová (48). „Nikdy na to nejsme připravení. Nikdy tomu nechceme věřit. Hlavně když jde o někoho, kdo byl tak srdečný a milý. Kdo se tak rád smál a staral se o druhé. Ne jednou jsem jí vylila mé srdce. Budeš nám chybět.“

  • 14.

    Olga Lounová, zpěvačka

    „Je to zdrcující informace, odešla královna české hudby. Byla mi inspirací jak jako žena nádherně zrála. Zůstane mou inspirací,“ hlesla zpěvačka Olga Lounová (41).

  • 15.

    Pavel Šporcl, houslista

    „Teď jsem se dozvěděl tu smutnou zprávu, že Hanička Zagorová odešla,“ svěřil se na instagramu houslista Pavel Šporcl (49). „Je mi to opravdu moc a moc líto. Odmalička jsem poslouchal její písničky (teď je posloucháme i s dětmi), později už jsem se s ní potkával i na různých akcích, natáčení a koncertech. A na začátku mé kariéry mi hodně pomohli se Štefanem, když mě pozvali do pořadu TV Nova Hogo Fogo. Hanička písnička, jak se jí říkalo, byla vždy milá, usměvavá, vstřícná, nesobecká, což nedávno ukázala, naposledy, když jsme s ní mluvili, když souhlasila s tím, aby Bára mohla zpívat některé její šansonové písně. Odchází další legenda, která je nenahraditelná. Haničko, zapaluji svíčku a ať Ti je tam nahoře dobře...“

    Pavel Šporcl o Haně Zagorové
    Autor: Instagram
  • 16.

    Marta Kubišová, zpěvačka

    „Nemohu tomu uvěřit. Se Štefanem jsem si volala, když jeli do Malagy. Moc jsem ji oceňovala, že se přidala před revolucí k těm, co to viděli normálně. Lidsky jsem si Hanky moc vážila. Milovala jsem její šansony! Ona byla takový andílek...“ štkala zpěvačka Marta Kubišová (79).

  • 17.

    Petra Janů, zpěvačka

    „Je mi moc smutno,“ přiznala zpěvačka Petra Janů (69). „Hanko milá, pozdravuj nahoře, je tam spousta kamarádů... Štefane, přeji hodně sil, vím jak Ti je,“ dodala dáma, která v roce 2011 oplakala manžela Michala Zelenku (†63).

  • 18.

    Bára Kodetová, herečka

    „Haničko, nebudu si hrát na to, že jsme se stýkaly celý život. Ta setkání, která byla, byla letmá a jako pápěří. Mé vychování a má povaha mě vždy držela v uctivém odstupu. A tak vzpomínám na setkání u vás v bytě, kde jsi si povídala s mými rodiči. Na hodiny a hodiny u tvých elpíček, kdy jsem zpívala jednu píseň 100x. Na náš poslední hovor, kdy jsem se ptala, jestli můžu zpívat některé z Tvých šansonů, a Ty jsi s laskavostí a jemností svou vlastní říkala, že samozřejmě. Vzpomínám, jak naše holčičky tančily na tvé písničky, stejně jako já kdysi. Vzpomínám na každé tvé vystoupení, které jsem viděla. Děkuji za inspiraci, laskavost a Tvou životní odvahu. Je mi moc líto, že jsi odešla...Toužila jsem Tě pozvat na svůj koncert. Tak pozdravuj nahoře... Opatruj se - nebo co se má vlastně říct...“ posteskla si herečka Bára Kodetová (51).

  • 19.

    Monika Absolonová, zpěvačka

    Zpěvačka Monika Absolonová (45) přiznala, že vstřebat informaci o náhlém skonu Hany Zagorové je pro ni těžké. „Sedím a brečím… asi ani nejsem schopna popsat, co všechno pro mě Hanka znamená. Ale pokusím se o to, z úcty k ní teď hned… Hanka je ikona, ke které jsem od mala vzhlížela, zpěvačka s darem předávat emoce, skvělá textařka a už 20 let si dovolím tvrdit i kamarádka… Vždycky mi pomáhala. Radila, chlácholila. Je úžasná, křehká, silná, statečná, skromná, pečující, ohleduplná, milující žena a kamarádka… Její odchod je pro mě zásah, se kterým se hned tak nevyrovnám… Upřímnou soustrast Štefanovi, rodině, všem blízkým, kamarádům a kolegům, kteří ji mají rádi. A všem jejím fanouškům… Haničko moje, šťastný let do nebe a pozdravuj Káju. Ať už je Ti jen hezky, mám Tě ráda. A děkuju Ti za všechno…“

  • 20.

    Janis Sidovský, producent

    „Hanko, děkuji za vše krásné, co jsem ve Tvé společnosti mohl prožít. Za chytré texty k písničkám, kterými jsi rozdávala radost a naplňovala duši svých posluchačů. Za zábavné večírky, kterých jsem se mohl účastnit. Za Tvoje nepřekonatelné Lucerny. Za rady, které jsi mi do života dala. Sbohem, královno popu. Zůstáváš v mém srdci,“ uvedl producent Janis Sidovský (54), životní partner zpěváka Pavla Vítka (59). 

  • 21.

    Lucie Bílá, zpěvačka

    Zpěvačka Lucie Bílá (56) taky patřila mezi ty, co pro žal nebyli schopni slova. „Moje srdce pláče…“ napsala pouze na instagram.

  • 22.

    Peter Nagy, zpěvák

    „Haničko, maluj dál obrázky dlaní horkou od lásky... Už jsi o poschodí výš než my... Děkuji Ti za všechny, co tě měli a budou mít vždy rádi...“ vzkázal jí slovenský zpěvák Peter Nagy (63).

  • 23.

    Martin Schreiner, zpěvák

    Mladý zpěvák Martin Schreiner (25) sdílel pouze společnou fotku se zpěvačkou... a emotikon černého srdce.

  • 24.

    Helena Vondráčková, zpěvačka

    „Velmi smutná zpráva o odchodu Hany Zagorové z tohoto světa, mne nesmírně zarmoutila, rozesmutněla a je mi to velmi líto. Byla to zpěvačka, která se těšila mnoho let velké popularitě, měla obrovskou řadu obdivovatelů a fanoušků, nejen díky svým krásným písničkám a srdečnému a milému vystupování, ale i nádherným textům, které si mnohé sama napsala. Často jsme se vídaly na stejných pódiích a znám ji jako usměvavou a příjemnou kolegyni, která milovala život a lidi,“ píše se v oficiálním prohlášení zpěvačky Heleny Vondráčkové (75) k úmrtí Hany Zagorové.

  • 25.

    Yvetta Blanarovičová, zpěvačka

    „Smutek, smutek... Odešla osobnost, která mnoha lidem svým uměním zpříjemňovala život. Neznám nikoho, kdo by si nezpíval její písně. Potkávali jsme se na letišti v Malaze, posledně si říkali, že to všechno bude dobrý...“ zavzpomínala smutně herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová. „Jste a budete pro mne nejúžasnější pár, noblesní a šťastný. Štefane, upřímnou soustrast. Haničko, odpočívej v pokoji.“

  • 26.

    Dominika Gottová, dcera Karla Gotta

    Skon Hany Zagorové nenechal chladnou ani Dominiku Gottovou (40), dceru milovaného Slavíka. „Ve Finsku jsem si přečetla zprávu o smrti Hanky Zagorové. Je to pro českou hudební scénu obrovská ztráta. Tatínek měl paní Hanu moc rád a myslím, že už si teď mají o čem tam nahoře povídat. RIP, paní Zagorová.“

  • 27.

    Michal Prokop, zpěvák

    „Dneska zemřela Hanka Zagorová. Moje kamarádka, která mi pomohla v začátku sedmdesátých let, když mi bylo nejhůř, která mi pomohla dostat se do Semaforu do Kytice, která byla u seznámení s mou ženou, a která byla mou svědkyní na naší svatbě. Byli jsme téměř stejně staří (nebo vlastně mladí?), a i když jsme hudebně byli každý úplně jinde, lidsky jsem si jí vždycky moc a moc vážil, byla to moc statečná ženská. Tak aby ti, Hanko, tam nahoře bylo dobře, tady je náš společný duet, vlastně to byl můj vůbec první duet v životě, budu na tebe vzpomínat!“ uvedl na facebooku Michal Prokop (76), a sdílel společnou píseň Miláčku.

  • 28.

    Laďa Kerndl, zpěvák

    „Vždy usměvavá, milá, hodná, pohodová Hanička-sluníčko… Psala jsi krásné texty, mnohokrát jsme spolu vystupovali na stejném pódiu… Jsem z tvého odchodu naprosto zdrcen… z nebe pláče déšť,“ uvedl na sociální síti zdrcený Laďa Kerndl.

  • 29.

    Lucie Borhyová, moderátorka

    O svůj smutek se na sociální síti podělila i moderátorka Lucie Borhyová, která si byla s Hanou Zagorovou velmi blízká, pojilo je totiž dlouholeté přátelství. "Někdy nastanou tak bolavé momenty, kterým se nedá ani uvěřit... dnesk bohužel přišel jeden z nich," napsala.

  • 30.

    Galerie

     

    Na další snímky oblíbené zpěvačky a interpretky hitů Je naprosto nezbytné, Jinak to nejde či Černý páv se můžete podívat do naší galerie. Stejně tak i na všechny kondolence.

    Video
    Video se připravuje ...

    Zemřela Hana Zagorová (†75): Připomeňte si její hity Videohub

    Fotogalerie
    117 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 17

prochaskanamoste:

(29. 08. 2022 07:21)

bursik: S podivem že celá rodina Karla Wagnera nedokáže vyjádřit smutek.znaly ji děti Karla a i on sám velké NIC. Brutalni umelci

(27. 08. 2022 06:40)

prochaskanamoste: Vedeš hloupou řeč. Nejsem puberťák, jak ty, a Jakeše pamatuji v plné parádě " brojlerů " a Hanku v jejích nejlepších letech, tak sorry jako

(27. 08. 2022 00:15)

prochaskanamoste: Ne někdy, zažila jsem ji, čistě náhodně, několikrát na menších městech, lidé se na ni těšili, ale stroze odzpívala a nevytleskali ji ani náhodou. Bylo mi těch lidí opravdu moc líto. Nemám ráda pohrdání lidmi, jen proto, že nejsou z Prahy, či Moravy. Ale už to nechte, nechci se s vámi hádat, zvláště v den její smrti, je mi i tak smutno, že zemřela, patřila k našemu mládí a písničky měla krásné.

(27. 08. 2022 00:10)

prochaskanamoste: V čem zbytečný? Když má někdo jiný názor, tak má být zticha?

(27. 08. 2022 00:07)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy