Vztahů měla Hanka řadu, před oltářem pak stála dvakrát. Jejím prvním manželem byl herec, zpěvák, taneční mistr a choreograf Vlastimil Harapes (75). Zagorová o jejich vztahu hovoří otevřeně, a přes veškerý cit, který v sobě měli, přiznává, že rozhodnutí vztah zpečetit bylo částečně pragmatické. „S Vlastíkem bychom se možná nevzali, kdybych v té době nechtěla adoptovat dítě, které jsem sama mít nemohla,“ popisuje zpěvačka. „Vztah, který trval asi pět let, nám oboustranně vyhovoval – byli jsme spolu, když jsme chtěli, a když ne, nemuseli jsme…“

Ohrožení na životě

A vzácně pro knihu Naprosto nezbytná Hana Zagorová poskytl velký rozhovor o své exmanželce i samotný Harapes. „Hana strašně toužila po dítěti a dítě mít nesměla – pozor, ne nemohla, ale nesměla, kvůli své nemoci. Zemřelo by totiž buď dítě, nebo ona,“ zdůrazňuje zpěvaččin první manžel. „A dříve jednotlivec adoptovat dítě nemohl, na to musel být manželský pár. Hanka proto jednoho dne přišla s tím, že se vezmeme, a tím pádem mohla o adopci zažádat. Samozřejmě jsem souhlasil,“ popisuje Harapes.

Lest s oslavou

Svatba proběhla v září 1986. A překvapila i jejich nejbližší. „Okolí jsme řekli, že je to oslava našich narozenin. Vlastík je Lev, mimochodem stejně jako Štefan, má narozeniny v červenci a já v září, takže byl důvod uspořádat společnou oslavu. Až na ní se ale naši přátelé dozvěděli, že jsou vlastně na svatbě,“ dodává Hanka. K adopci pak skutečně došlo, nedopadla však úspěšně. Proč? Vše se dočtete v knize Naprosto nezbytná Hana Zagorová, která právě vychází!

Zpovědi slavných

Devítinásobná zlatá slavice a jedna z nejúspěšnějších zpěvaček v historii české pop-music, ale i textařka, moderátorka a herečka – to je Hana Zagorová. V září tohoto roku oslaví neskutečné 75. narozeniny a při té příležitosti se ve spolupráci se spisovatelem a publicistou Petrem Mackem vrací k nejdůležitějším okamžikům svého života i kariéry. Hanku na její knižní cestě vlastními vzpomínkami doprovázejí klíčové osobnosti z její rodiny a nejbližšího okolí, v čele s manželem Štefanem Margitou. O Hance tak v knize hovoří Karel Vágner, Standa Hložek, Petr Kotvald, Vlastimil Harapes, Lucie Borhyová, Monika Absolonová, Blanka Matragi a mnozí další!

Kniha Naprosto nezbytná Hana Zagorová je právě v prodeji.
Autor: Kniha Naprosto nezbytná

Video: Štefan Margita a Hana Zagorová: Prozradili detaily svých darů a gratulací!

Video
Video se připravuje ...

Štefan Margita a Hana Zagorová: Prozradili detaily svých darů a gratulací! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
42 fotografií