To ještě v pondělí Hanka zkoušela s Boom!Bandem u kapelníka Jiřího Dvořáka (57) v Suchdole a zdála se v pohodě. „Publikum mi strašně chybělo. Moc se těším na pátek do Poděbrad,“ řekla tehdy Hanka ve výborné náladě Blesku.

„Skutečně se moc těšila. Byla lehce nervózní, protože věděla, že rok na pódiu nestála. To je ale logické, protože Hanka je maximálně zodpovědná,“ potvrdil Blesku včera Dvořák a dodal: „Cítil jsem jen, že je trošku unavenější, než jak ji znám, ale říkal jsem si, že baterky jí určitě dobijí diváci. Prostě nic nenasvědčovalo tomu, že by se něco rušilo."

Během čtvrtka Hanka Dvořákovi zavolala se smutnou zprávou, že si za ni musí sehnat náhradu. „Řekla mi, že musí všechny nejbližší koncerty zrušit. Že byla na kontrole u lékaře a ten jí nařídil klid až do října,“ komentoval Dvořák s tím, že jde celkem o 22 termínů.

„Moji milí, vzhledem k mému zhoršenému zdravotnímu stavu důsledkem loňského prodělání covidu musím respektovat doporučení lékařů,“ oznámila zpěvačka přes facebook.

Nemoc odskákala dvěma týdny vysokých horeček a oboustranným zápalem plic, s kterým skončila až v nemocnici. Podle manžela Štefana Hanku vinou postcovidového syndromu z hodiny přepadají záchvaty nesmírné únavy a šňůru by zdravotně neustála. Je prý doma, odpočívá a dopuje se vitaminy.

„Hanka je z toho opravdu smutná, nešťastná a zničená. A určitě se nejedná o nějakou banalitu. Vždyž Hanka zrušila i Lucernu, kde chtěla v den svých pětasedmdesátin slavit s publikem. Pozvala si tam asi osm hostů, kteří s tím počítali, a pro všechny fanoušky v sále už měla připravené i dárečky. Tohle se neruší lehce a pro nic za nic,“ zdůraznil ještě Dvořák.

VIDEO: Jakešova "hodná holka" Zagorová: Co říkala, když se o ni otřel nejmocnější papaláš?

Video
Video se připravuje ...

Jakešova "hodná holka" Zagorová: Co říkala, když se o ní otřel nejmocnější papaláš? redakce Blesk

Fotogalerie
46 fotografií