A není se čemu divit. Už druhý měsíc zápasí s postcovidovým syndromem, kvůli kterému musela zrušit nesčetně svých vystoupení. „Koncertovat Hanka nemůže, protože se nesmí namáhat. Na koncerty ale chodit může,“ usmíval se Margita, který si svoji lásku usadil do lože v přízemí, kde měla soukromí a navíc ten nejlepší výhled na pódium.

Tenoristovi Štefanovi, jemuž aplaudují ty nejslavnější operní domy světa, to zpívalo náramně. Na scénu si pozval i několik hostů včetně basbarytonisty Adama Plachetky (36) a jeho ženy, sopranistky Kateřiny Kněžíkové (39).

Ta si s gustem s oslavencem notovala v Přípitkové árii z Verdiho La Traviaty, takže na pódiu nechyběla ani lahev s bublinkami. A Margita zářil! Nejen proto, že své kulaté jubileum slavil s publikem, ale po dlouhé době v nádherně zrekonstruované Státní opeře v Praze, jejímž sólistou byl v letech 1992 až 1994. Štefan Margita byl v letech 1987 – 1991 i sólistou Národního divadla. 

 Po koncertě se v prostorách Opery konala ještě afterparty pro úzký okruh přátel a známých, aby se všichni mohli pozdravit se skleničkou bublinek v ruce. Tam už rouška povinná nebyla, Hanka ale respirátor nesundala ani tam. Covidu, který ji před rokem dostal s oboustranným zápalem plic a vysokými horečkami do nemocnice, se stále bojí jako čert kříže.

V pátek v Blesk tv MAGAZÍNU: Velká zpověď oslavence Margity!

A také:

  • Letní terasy M. Davida a dalších hvězd
  • Jak se točila střílečka ve Slunečné?
  • Autor seriálu Most! představuje svůj nový film

VIDEO: Zagorová a Margita na pohřbu Pilarové: Eva si zaslouží nejvyšší obdiv

Video
Video se připravuje ...

Zagorová a Margita na pohřbu Pilarové: Eva si zaslouží nejvyšší obdiv Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
40 fotografií