„Během domovních prohlídek zajistili policisté více než devět kilo metamfetaminu, z nichž by se dalo vyrobit minimálně 90 tisíc jednorázových dávek drogy. Zajistili i zbraně, střelivo, cigarety a více než 70.000 eur (1 781 010 korun) v hotovosti,“ uvedla slovenská policie s tím, že všech 15 lidí obvinila z drogové činnosti a zosnování a podporování zločinecké skupiny.

Podle informací portálu topky.sk  mělo být v rámci domovní prohlídky u manželů Strauzsových nalezeno šest mobilních telefonů, notebook a občanský průkaz na jméno Mário Herák. Vyšetřovatel konstatuje, že doposud nebyli odsouzeni za žádnou konkrétní trestnou činnost. „Je však potřebné uvést, že v rámci svých obchodních aktivit prodávají oblečení pod jimi vytvořenou značkou Cocaine and Caviar,“ uvedl vyšetřovatel. Plačková i její manžel ale uvedli, že jsou nevinní, drogy nekonzumují ani neprodávají.

Z usnesení o vznesení obvinění vyplývá, že policie se zadrženou skupinou lidí zabývala dlouhodobě. „Zločinecká skupina ve složení Tibor Gubáň, Peter Šoka, Miroslav Farkaš, Dávid Lukáč, René Strauzs a Zuzana Strauzs Plačková, působící na území Trnavského, Bratislavského a Trenčínského kraje, v době od roku 2012 až do současnosti vykonávali za účelem zisku, prostřednictvím vytvořené infrastruktury osob dovoz drogy zvané kokain a následně ji distribuovali přes síť dealerů této zločinecké skupiny koncovým uživatelům drog,“ stojí v usnesení. Podle vyšetřovatele ale není možné zjistit přesné množství kokainu, ani hodnotu vyrobených drog.

„T.G. zároveň zabezpečoval dovoz kokainu z doposud přesně nezjištěného místa, kde následně prostřednictvím níže postavených složek ve skupině zabezpečoval jejich distribuci jednotlivým dealerům ve skupině (P.Š., M.F.,D.L., Z. Strauzs Plačková, R. Strauzs), kteří následně kokain dodávali ještě níže postaveným dealerům,“ stojí v usnesení.

Z usnesení o vznesení obvinění dále vyplývá, že členové skupiny byli ztotožněni na základě odposlechů. „Byla ustálená komunikace pachatelů ohledně páchání skutků a byly ustálené jednotlivé objekty, ve kterých se pachatelé zdržovali,“ stojí v usnesení. Z výslechů zadržených podezřelých osob v rámci akce CHIKARA dle webu Topky.sk vyplývá, že manžel Plačkové měl být „spojkou do lepší společnosti.“

Podle usnesení se členové zločinecké skupiny měli věnovat i obchodu s pervitinem. Z Polska na Slovensko měli dovážet tablety s názvem Cirrus 120mg, ze kterého měla být droga vyráběna a prodávána dalším dealerům nebo přímo konzumentům.

Podle informací webu Noviny.sk podal prokurátor na Plačkovou a dalších osm lidí návrh na vazbu, o kterém už dnes rozhodne Petr Pulman, který je soudcem Specializovaného trestního soudu v Pezinku. Soud s první pěticí obviněných má začít dnes ve dvě hodiny. O osudu druhé pětice obviněných, mezi kterými je i Zuzana Plačková, se rozhodne později, jejich slyšení má začít v 17 hodin.

 

Video: Policie vtrhla do domu Queen Plačkové! Influencerku si odvedli v poutech!

Video
Video se připravuje ...

Policie vtrhla do domu Queen Plačkové! Influencerku si odvedli v poutech! Plus JEDEN DEŇ

Fotogalerie
60 fotografií