Felix Slováček neplánuje oslavit jenom své narozeniny, ale zároveň jde i o oslavu jeho 60 let na scéně. Vystoupí proto všichni, kteří v pěvecké branži něco znamenají, a také jeho přátelé.  Pogratulují mu - stylově - písní. A Slováček je se svým bigbandem nejen doprovodí, ale také je sám vtipně uvede.

„Má krásné průvodní slovo, a protože hraje a moderuje, tři hodiny nesleze z pódia. Bude to pro něho velmi náročné, protože odmítl přestávku,“ řekl Blesku zpěvák Ondřej Provazník (27), který s Felixem jezdí po koncertech s písničkami legendárního Karla Gotta (†80), ale teď se zhostil i role producenta koncertu.

A Provazník dnes také v Lucerně organizuje odpolední zkoušky na koncert, kterého se účastní i ti zpěváci, jejichž účast je vzácná. Pogratulovat písní přijde třeba Jiří Korn (73) nebo Antonín Gondolán (80), jediný žijící muzikant, se kterým Felix absolvoval v roce 1969 Gottovo úplně první západoněmecké turné. 

Felix s gratulanty zkoušel plné dvě hodiny, od 14 do 16.  Koncert začíná Felix instrumentálkou Bělejší než sníh (Whiter Shade Of Pale). „Byl to Karel Gott, který mě v roce 1970 doporučil, abych tenhle evergreen hrál. Poslech jsem ho a tím vlastně Karel odstartoval moji kariéru. Při té skladbě budu vzpomínat jen na něho,“ komentoval Felix.

Video
Video se připravuje ...

Felix Slováček už se chystá na osmdesátiny: Poslední roky jsem si užil! Hana Höschlová, Elmer Carvalho

Koncert pak zakončí písní Ráno jedu dál, se kterou Gott zakončoval všechny své koncerty. „A tu budou zpívat všichni účinkující s tím, že Ondřej Provazník bude mít sólo,“ prozradil Slováček. Po zkoušce Slováček odjede domů, aby si odpočinul a také se převléknul - na koncert si totiž pořídil zbrusu nový kostým od Blažka.

Na koncertě nebude slavit narozeniny pouze Felix, ale také jeden z účinkujících Petr Janda, kterému je právě dnes 81 let. A pugét od Felixe dostane k narozeninám před celým sálem Jiřina Bohdalová (91) sedící v publiku, které je zítra 92 let.

„Na konci večera vybouchnou konfety a následovat bude tzv. ledový ohňostroj, který nám Lucerna povolila. A potom bude mít Felix vlevo od pódia autogramiádu. V Lucerně se totiž bude vůbec poprvé prodávat Felixovo zbrusu nové dvojCD Příběhy lásky 1970 - 2023,“ prozradil Blesku ještě Provazník. 

Hosté se začali cházet do Lucerny krátce po osmnácté hodině, mezi prvními dorazila Giovanna Roklová a účinkující hosté. Felixův narozeninový koncert si nenechal ujít ani zpěvák Domenico Martucci. Mezi hosty nechybí ani hudební boss František Janeček nebo moderátorka Alexandra Mynářová.

Takto významnou událost si nemohla nechat ujít ani Felixova manželka Dagmar Patrasová, které to v červeném kabátku velmi slušelo. Velkým překvapením je ovšem přítomnost výtvarnice Lucie Gelemové, která byla dlouhá léta Felixovou milenkou.

Kromě manželky a bývalé milenky, ale přišla oslavit Felixovy narozeniny i Lenka Dragounová, která je oslavencovou dlouholetou známou. Po jejich uvolněném výstupu po premiéře filmu Jan Žižka se dokonce spekulovalo, jestli mezi nimi není víc…

Fotogalerie
286 fotografií