Na projekci nových dílů v kině Lucerna dorazil pro někoho možná překvapivě i bývalý Gottův saxofonista.

Správná volba

„Já jsem tak trochu Ivetin objevitel. Byl jsem s několika kamarády na akci Mladá píseň Jihlava, kde jsme ji zahlédli, a hned jsme začali pracovat na tom, aby šla do Prahy,“ prozradil Slováček. Dokonce se podílel i na výběru vhodného duetu pro Ivetu a jejího předčasně zesnulého partnera Petra Sepešiho (†25). „A jak se ukázalo, Knoflíky lásky byla správná volba,“ pochvaloval si po letech Felix.

Pečená vařená

Ivetu měl velmi rád a je mu moc líto, že už tu není. „V jejích začátcích byla skoro součást rodiny. Byla u nás pečená vařená. Dáda jí radila s kariérou a probíraly takové ty holčičí věci,“ svěřil Felix. S manželkou Dádou Patrasovou (67) ji prý také utěšovali, když přišlo první zklamání od jejího dalšího životního partnera – Ladislava Štaidla, s nímž měla zpěvačka jediného syna Artura (26).

Zpívající dvojčata

„Iveta byla po smrti Sepešiho rozhodnutá, že bude dál zpívat ve dvojici a na Petrovo místo nastoupí její sestra Ivana. Jenže to Láďa striktně odmítnul!“ prozradil léta střežené tajemství Slováček, který v té době nastoupil jako ředitel TOČR (Tanečního orchestru Československého rozhlasu). „Všichni jsme z toho byli překvapení, že něco tak skvělého, jako jsou zpívající dvojčata, nechce,“ podivuje se saxofonista ještě dnes.

Video
Video se připravuje ...

Štaidl, mateřství, Gott a kariérní vrchol. Pokračování minisérie Iveta se představuje v prvním traileru. 

Minisérii Iveta můžete sledovat už od 5. května na Voyo.

Fotogalerie
39 fotografií