Také jahodový dort, který Dáda zbožňuje, byl jen pro dva... Saxofonista ho na stůl přinesl s mísou obložených chlebíčků z nedalekých lahůdek a oslavenkyně jen zářila!

„Líp to nemohl vymyslet. Chlebíčky celý život miluju. Nejsou pro mě žádným komunistickým přežitkem, ale delikatesou. Tak dlouho jsem je neměla,“ libovala si Dáda.

Než se ale pustili do hodování, Felix své ženě zahrál na klarinet do ouška Věrné milování ze Smetanovy Prodané nevěsty. „To hraji pouze té, kterou miluji!“ podotkl Slováček potutelně, políbil manželku a přiťukl si s ní bílým vínem.

„Je to náš vynikající Müller Thurgau pozdní sběr,“ upozornil Felix s tím, že preferuje česká vína. Popili, pojedli a k dortu potom saxofonista osobně udělal kávu. „Dneska Dádu musím obskakovat, když se mi narodila,“ smál se. 

A pak vysvětlil, proč slaví s předstihem. „Je to zase kvůli mým osmdesátinám, které slavím už druhého května koncertem v Lucerně. Všechno si zařizuju sám a nevím, kam dřív skočit... Jsem z toho nervózní jak náš pes, protože si i sám moderuju,“ komentoval Slováček.

„Jsem na Felixe hrdá, jak to všechno zvládá, a přemýšlím, co si na tu slávu vezmu na sebe,“ dumala Dáda, jak se oblékne do Lucerny. „To ti řeknu přesně! Vezmeš si kalhotový kostým, protože v tom seš sexy a líbíš se mi nejvíc,“ vyřešil za Dádu dilema manžel.

A ještě zdůraznil: „A ne aby tě napadlo nechat si do obličeje napíchat nějaké nesmysly. Vypadáš teď bezvadně, tak se vykašli na chemii.“ Dádě Felixovy lichotky dělaly moc dobře a předla jako její černá kočka.

Video
Video se připravuje ...

Dáda Patrasová v Kápni božskou: Ve Snídani na Nově jsem byla pod vlivem David Turek

Fotogalerie
96 fotografií