Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Benjamin (†18) zapálil školu v Bratislavě: Pocházel z velmi vlivné rodiny!

Autor: rc - 
4. července 2023
20:28

Tragédie se odehrála o víkendu v Bratislavě. Osmnáctiletý Benjamin tam nejprve podpálil auta ve firmě, kde byl na brigádě a následně zapálil sborovnu školy, kde studoval. Sám při činu zemřel. Šílené záběry ze sborovny Školy pro mimořádně nadané děti a gymnázia v Teplické ulici ukazují rozsah zkázy. Benjamin byl podle slovenského deníku vynikajícím studentem a pocházel z úspěšné rodiny. Jeho matka prý pracovala dokonce i pro Ministerstvo obrany Spojených států. Případem se zabývá policie.

Výbuch a následné plameny se začaly šířit sborovnou gymnázia v Bratislavě. Student Benjamin v sobotu 1. července měl nejdříve zapálit čtrnáct aut v autopůjčovně, pracoval jako brigádník. Následně se vydal ke škole, kde studoval a zapálil tam sborovnu. Podle informací slovenské televize TV JOJ není škola oplocená. Mladík se zřejmě dostal k budově přes fotbalové hřiště, následně vlezl do okna a dostal se do sborovny v prvním patře.

Učitelé neměli kabinety a všichni tak sdíleli jednu místnost. Případ si převzali kriminalisté. „Aktuálně je třeba vyhotovení statického posudku, na kterém závisí další kroky,“ uvedli v prohlášení policisté. Ti se prý do školy vrátili ještě v pondělí 3. července, kdy procházeli vyhořelou místnost a zajistili kamerové záznamy.

„Je to tragická a pro nás nepochopitelná událost, která otřásla námi všemi – pedagogy, žáky i rodiči. Pro toho, kdo to potřebuje, je připravena psychologická pomoc,“ uvedla ředitelka školy. Co mladíka k otřesnému činu, při němž sám zemřel, vedlo, není zatím jasné.

Podle slovenského deníku Nový Čas byl Benjamin výborným studentem. Jeho matka pracovala pro významné a státní instituce. Údajně pracovala i pro Ministerstvo obrany spojených států amerických. „Na práci, kterou vykonává, musí mít speciální výcviky a nejpřísnější prověrky nejen ze Slovenska,“ uvedl bezpečnostní analytik Radovan Bránik pro výše zmíněný deník. Zároveň dodal, že k činu mladíka mohla vést dětská rebélie.

Video  Student Benjamin (†18) zapálil sborovnu školy, v níž studoval. Při činu zemřel.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Uživatel_5125828 ( 7. července 2023 16:55 )

Ten který by potřeboval psychologickou pomoc už není......a co se tyka rodičů,nechť se zamysli jak ho vychovali

Lomikel ( 5. července 2023 05:30 )

osmnáctiletej klacek a "dětská rebelie" ?? To má být pokus o vtip, nebo stařecká demence ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání