Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Začátek prázdnin ve znamení požárů: Hořelo v bytech, domech, skladech i vodáckých kempech!

Autor: ČTK - 
1. července 2023
08:40

Náročný začátek letních prázdnin za sebou mají hasiči ze všech koutů Česka. V pátek podvečer zasahovali hasiči při požáru bytu ve Frýdku-Místku, kde se nacházeli čtyři osoby. V podobnou dobu došlo k požáru dvou rodinných domů v obci Troubky - Zdislavice na Kroměřížsku. Plameny se před půlnocí objevily i v Lodhéřově na Jindřichohradecku, kde začal hořet zemědělský sklad se senem. Dvě hodiny po půlnoci se hasičské jednotky vydaly k požárům dvou vodáckých kempů na Karlovarsku. 

Při požáru bytu ve Frýdku-Místku utrpěla v pátek popáleniny devětatřicetiletá žena.Ta  utrpěla popáleniny prvního a druhého stupně na hlavě a na rukou. Záchranáři ji přepravili do popáleninového centra ostravské Fakultní nemocnice.

Mluvčí zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl uvedl, že na místě byli ošetřeni čtyři lidé. „Třiasedmdesátiletá žena jevila známky akutní stresové reakce, záchranáři u ní však nezjistili známky fyzického zasažení požárem. Byla ošetřena na místě, její transport do zdravotnického zařízení nebyl nutný,“ uvedl pro ČTK mluvčí. Zdravotníci vyšetřili i třiadvacetiletou ženu a pětadvacetiletého muže, ani je však nebylo nutné vézt do nemocnice.

Škodu, kterou požár způsobil, vyčíslil vyšetřovatel na 900 000 korun. Příčina požáru zatím není známa.

Zasahovalo se i na Kroměřížsku

V podobnou dobu v pátek podvečer likvidovali hasiči požár dvou rodinných domů v obci Troubky - Zdislavice na Kroměřížsku. 

Na tísňovou linku byl nejdříve ohlášen požár osobního automobilu v garáži. „Hned další volání však již hovořilo o rozšíření požáru na celý dům. Byl proto zvýšen stupeň požárního poplachu na druhý a na místo zamířily posilové jednotky včetně územního řídícího důstojníka,“ uvedl k případu mluvčí krajských hasičů Adam Fuksa.

Majitel objektu se při pokusu o hašení popálil, hasiči mu poskytli první pomoc a předali jej do péče zdravotnických záchranářů. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé hasičů i policie. Způsobená škoda je odhadnuta na několik milionů korun.

Požár skladu zaměstnal hasiče z Jindřichohradecka

Zhruba hodinu před půlnocí se plameny objevily i v Lodhéřově na Jindřichohradecku. Tu hasiči likvidovali v noci na sobotu požár zemědělského skladu se senem, který byl zaplněný přibližně z poloviny. Způsobenou škodu zatím hasiči odhadli okolo 100.000 korun, příčinu vzniku požáru zjišťují. 

Plameny zasáhly vodácké kempy v Lokti a Velichově

U dvou požárů ve vodáckých kempech zasahovali v noci na sobotu i hasiči v Karlovarském kraji. Nejdříve vyjížděli k požáru dřevěné budovy s občerstvením v Lokti.

„Vodáci v kempu v Lokti na Sokolovsku si okolo 2:00 všimli, že z dřevěné budovy, kde je prodejna občerstvení, stoupá kouř. Okamžitě zavolali na tísňovou linku hasičů. Oheň se rychle šířil a v době příjezdu prvních jednotek hasičů na místo již hořela střecha objektu. Na likvidaci plamenů použili hasiči několik vodních proudů, zároveň chránili dosud nezasaženou část budovy, aby na ni požár nepřeskočil,“ popsal mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Po dvou hodinách zásahu měli hasiči požár pod kontrolou, průzkumem vnitřní části vyloučili, že by uvnitř v době požáru někdo byl. Příčinu a výši škody budou teprve zjišťovat.

Krátce po 4:00 ráno, v době, kdy hasiči stále likvidovali požár dřevěné budovy ve vodáckém kempu v Lokti, začalo hořet také ve vodáckém kempu ve Velichově. Požár zde zasáhl nákladní vozidlo přestavěné na pojízdný bufet. „Oheň vozidlo zcela zničil, na místě zasahovaly tři jednotky hasičů, příčina a výše škody je v šetření,“ dodal mluvčí hasičů. Ani u jednoho z případů nebyl nikdo zraněn.

Video  Požár na střelnici v Suchdole. (16. červen 2023)  - David Malík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání