Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Skupinku cyklistů u Horního Žďáru srazil řidič auta: Senior od nehody ujel

Místo, kde došlo k dopravní nehodě.
Místo, kde došlo k dopravní nehodě.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
28. června 2023
13:29

Večerní návrat z tréninku mohl pro skupinku cyklistů na Jindřichohradecku skončit tragicky. Do sportovců najel řidič auta (78), tři cyklisté spadli na zem. Šofér po nehodě odjel, skupině neposkytl první pomoc. Jeden z nich přitom skončil v nemocnici. Případ vyšetřují jihočeští kriminalisté.

Jan J. se společně s dalšími kamarády vracel večer na kole z tréninku. Údajně jeli spořádaně a nikoho nebrzdili, za nimi se pak u Horního Žďáru přiřítil šofér fordu mondeo a narazil do nich. „První a poslední v řadě to dali, my tři prostřední moc ne. Řeknu vám, že jet jen ve slabým letním dresu a kalhotech několik metrů po silnici není úplně příjemný,“ popsal cyklista na facebooku.

Podle něj do nich řidič osobáku najel úmyslně, policie to ale přisuzuje tomu, že se spíše nevěnoval plné řízení. „Jsem dorvanej, spálenej, žebra naštíplý, klíční kost zlomená, helma i tretry na vyhození, kolo radši ani nevím,“ napsal zraněný Jan s tím, že jim pomohl jeden z kolemjdoucích, který je zároveň i zdravotníkem.

Do nemocnice ho převezla záchranná služba. Řidič auta mezitím ujel, policie ho ale zřejmě vypátrala, jde o 78letého seniora. „Po střetu řidič nezastavil a pokračoval v jízdě,“ uvedl mluvčí policie Milan Bajcura. Případ si následně převzali kriminalisté. Podle nich šlo o ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí první pomoci řidičem dopravního prostředku.

Sám cyklista na sociální sítí vyzval řidiče, aby se mu ozval. „Chápu, že vás k tomu útoku mohlo vést cokoliv, stejně jako k tomu následnému ujetí a neposkytnutí první pomoci. Proto vám dávám tu možnost se mi do zítřejšího poledne ozvat,“ napsal v noci z úterý na středu.

Video  Řidič vozidla nezvládl řízení a vjel do vchodu Domova dětí a mládeže v Újezdu nad Lesy. Při nehodě bohužel srazil šestiletého chlapce na kole. (23. srpen 2021)  - David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání