Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Putin přišel o vlivného generála: Jeho muž Travnikov leží v kritickém stavu v nemocnici

Autor: Darina Jíchová - 
28. června 2023
10:14

Ruský prezident Vladimir Putin přišel o dalšího generála, Alexandr Travnikov (49) leží v nemocnici v kritickém stavu s těžkým poraněním v oblasti žaludku a prasklou ledvinou. Někdejší šéf Petrohradské univerzity Ministerstva vnitra Ruska se vážně zranil při nehodě na čtyřkolce, informoval kanál Nexta s odkazem na telegramové zdroje.

Generálporučík Travnikov se zranil za obcí Lipovaja Gora v Leningradské oblasti, kde trávil své volno. Podle všeho ztratil kontrolu nad strojem a havaroval. Byl transportován vrtulníkem do petrohradské nemocnice, podle zpráv kanálu SHOT lékaři bojují o jeho život. Podle listu Izvestija Travnikov nezvládl řízení a narazil do překážky.

V roce 1998 načal Travnikov svou vojenskou a státní službu, a to na oddělení kriminalistiky, v roce 2017 získal pozici vedoucího ministerstva vnitra pro centrální obvod Petrohradu. O rok později jej prezident Putin jmenoval vedoucím Petrohradské univerzity ministerstva vnitra. Na jaře 2022 Travnikov z vlastního rozhodnutí požádal o odvolání z funkce.

Není to první nehoda s vážnějšími důsledky mezi státními úředníky, první náměstek ministra financí Leonid Gornin měl nehodu na motorce. Pohyboval se po Rublevské dálnici v Moskvě, ale náhle narazil do carsharingového vozu Audi A3. V důsledku toho úředník skončil v nemocnici se zlomenou nohou. Ženě, která řídila druhý vůz, se nic nestalo.

Video  Analytik Mikulecký o konci vzpoury v Rusku: Jednoznačná habaďůra! Lukašenko vliv nemá  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa