Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Matka chtěla prodat synka (1) překupníkovi: Oba zadrželi na ukrajinských hranicích

Autor: fik - 
28. června 2023
11:39

Policie zadržela muže za obchodování s lidmi. Údajně vyhledával ženy ve složité finanční situaci, přesvědčil je, aby mu prodaly své děti, a on jim zajistil přechod přes hranice. To byl případ ženy, kterou policie společně s mužem zadržela na ukrajinsko-slovenské hranici. Po příchodu na Slovensko matka muži měla prodat svého ročního chlapečka. 

Matka měla se svým ročním synem překročit hranici Ukrajiny se Slovenskem s třiačtyřicetiletým mužem, který po ženě požadoval, aby mu na území Slovenska prodala své dítě za pět tisíc euro, tedy asi 108 tisíc korun. Dle informací televize JOJ měl pachatel v plánu chlapce přeprodat v Evropě za 540 tisíc korun. 

Měl ode mě koupit mé dítě. Měla jsem přejít přes hranici,“ vyjádřila se matka ročního chlapečka. K domluvenému obchodu naštěstí nedošlo. Ukrajinské policii se totiž podařilo muže zadržet ještě před vstupem na Slovensko.

Předběžně jsme zjistili, že muž vyhledával ženy v obtížné finanční situaci, zařídil jim přechod přes hranice a ubytování v hotelu. Poté je přesvědčil, aby mu prodaly své děti,“ uvedla mluvčí pohraniční stráže Elena Trachuková.

Muž zatím nebyl obviněn, ale je podezřelý ze spáchání trestného činu obchodování s lidmi a stále probíhá výslech zadrženého. „Na dvou adresách pobytu podezřelého byly provedeny oprávněné prohlídky, při kterých policisté zajistili doklady, mobilní telefony, finanční hotovost, sešity a vůz,“ dodala Trachuková. 

Pokud se muži prokáže vina, hrozí mu trest odnětí svobody na 8 až 15 let. 

Video  Matka chtěla prodat svého ročního chlapečka na hranici Ukrajiny se Slovenskem  - TVJOJ
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání