Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Konec pátrání po muži z Kroměřížska: Odešel od nabouraného auta, hledal ho i vrtulník

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Aktualizováno -
28. června 2023
09:12
Autor: ČTK, VaB - 
27. června 2023
16:51

Policie ukončila pátrání po padesátiletém muži, který v úterý dopoledne narazil u Litenčic na Kroměřížsku s osobním autem do stromu, načež odešel neznámo kam. Muž se po ukončení rozsáhlé pátrací akce před úterní půlnocí vrátil domů, je v pořádku, sdělila ČTK policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policie měla obavu, že by mohl být muž po nehodě vážně zraněný a ohrožený na životě. O pomoc při jeho hledání žádala veřejnost. V terénu v okolí Litenčic po pohřešovaném do úterního večera pátraly desítky hasičů a policistů včetně psovodů.

Do hledání muže se zapojil i policejní vrtulník a dron hasičů. "Děkujeme všem za pomoc při pátrání, muž se po ukončení rozsáhlé pátrací akce před půlnocí vrátil v pořádku domů," uvedla ve středu ráno bez dalších podrobností Kozumplíková.

Hasiči k nehodě původně vyjížděli kvůli úklidu vozovky. "Na místě byl zjištěn náraz osobního vozidla do stromu, přičemž na místě se nikdo nenacházel. Silně zdeformované vozidlo s výraznými krevními stopami pak mezi zasahujícími policisty a hasiči evokovalo strach o osud řidiče. Byla proto zahájena rozsáhlá pátrací akce v okolí. Policie nasadila kromě hlídek i psovoda a vrtulník s termovizí," uvedl na sociální síti mluvčí krajských hasičů Adam Fuksa.

Do pátrání po muži se podle něj zapojili profesionální i dobrovolní hasiči se čtyřkolkami a dronem. Při osmihodinové pátrací akci se však jejím účastníkům řidiče najít nepodařilo, proto byla v úterý večer ukončena.

Video  Pátrání po dvouletém dítěti pohledem z policejního vrtulníku.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání